Ce măsuri iau autoritățile în perioada sărbătorilor de iarnă, la Constanța

220
Ce măsuri iau autoritățile în perioada sărbătorilor de iarnă, la Constanța - fondprefectmasuri-1639683662.jpg
Instituţia Prefectului Constanţa a găzduit, recent, o conferinţă de presă la care au fost prezenţi prefectul Județului Constanța, Silviu Cosa, dar și reprezentanții IPJ Constanţa, ISU Constanţa, DSP Constanţa şi DSVSA Constanţa. Subiectul principal al întâlnirii a avut în vedere măsurile care vor fi luate pe perioada sărbătorilor de iarnă. Primul care a luat cuvântul a fost chiar prefectul Silviu Coşa, cel care îi îndeamnă pe constănţeni la precauţie.

„Atât rata de incidenţă, cât şi numărul în scădere de bolnavi Covid ne arată faptul că există o perioadă de acalmie. Această acalmie îi face pe oameni să nu se mai vaccineze într-un număr foarte mare. Efervescenţa sărbătorilor de iarnă se va simţi. Cetățenii judeţului Constanţa vor circula peste tot, însă acest lucru trebuie să se întâmple în condiții de maximă siguranță”, a declarat Silviu Coşa.

Ulterior, directorul adjunct al DSP, Ramona Iliuţă, a explicat câteva dintre măsurile care vor fi luate de instituţia pe care o reprezintă.

„Vom derula acțiuni de control în unitățile care comercializează produse specifice de sezon. Acțiunile vor începe de pe 20 decembrie. În aceste unități se vor urmări asigurarea condițiilor igienico-sanitare de funcționare, depozitarea produselor finite la o temperatură corectă și triajul epidemiologic al personalului. De asemenea echipamentul de protecție purtat corespunzător la locul de muncă”, a spus Ramona Iliuţă.

Colonelul Cristian Amarandei, de la ISU Constanţa, a explicat şi el în ce constau acţiunile pe care instituţia de care aparţine le va desfăşura pe perioada sărbătorilor de iarnă.

„Va trebui să gestionăm posibilele situații de urgenţă care pot apărea.

Se vor desfășura controale la zonele de turism și agrement. Toate unitățile trebuie să aibă autorizație de securitate în caz de incendiu. Vor fi evaluate resursele tehnice și umane pe care le avem. Este analizată posibilitatea de dislocare de forţe suplimentare. În funcție de situațiile care pot apărea, imediat se pot activa grupa operativă cu grupul de suport tehnic. În scopul realizării obiectivelor propuse la nivelul judeţului Constanţa se vor dispune mai multe măsuri. Vor exista controale peste tot unde este nevoie. În funcție de aspectele identificate pe timpul misiunilor executate vor fi aplicate şi măsurile legale privind neîndeplinirea normelor”, a explicat Cristian Amarandei.

La rândul lui, reprezentantul DSVSA Constanţa, Ionuţ Iuşco, a vorbit despre măsurile care vor fi luate în ceea ce îi priveşte pe comercianţii de alimente.

„DSVSA Constanţa recomandă tuturor să consume produse de origine animală şi non-animală doar de la unitățile autorizate. Porcii care vor fi sacrificați în curte vor fi consumați doar de familia respectivă. DSVSA Constanţa a trimis adrese la nivelul tuturor primăriilor din județele Tulcea şi Constanța cu privire la posibila apariție a gripei aviare”, a declarat Ionuţ Iuşco.

La finalul conferinţei de presă prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a amintit care sunt regulile generale în această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

„Regulile, în general, sunt simple. Vorbim de 50 la sută din capacitatea maximă a restaurantelor, vorbim de un orar de funcționare între orele 5.00 şi 22.00 şi mai vorbim de accesul la o serie de servicii strict pe baza certificatului verde. Până acum nu ştiu să existe vreun eveniment organizat de Revelion”, a concluzionat Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3244 secunde