Ce măsuri anunță ministrul Raluca Turcan pentru a ajuta femeile să revină la serviciu

121
Ce măsuri anunță ministrul Raluca Turcan pentru a ajuta femeile să revină la serviciu - turcanmasuri-1630516672.jpg
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că majorarea stimulentului de reinserţie de la 650 la 1.500 de lei pentru mamele care se întorc la serviciu înainte ca bebelușul să împlinească 6 luni şi finalizarea normelor metodologice şi a standardelor pentru meseria de bonă ar urma să crească numărul femeilor care au un loc de muncă.

„Unul dintre obiectivele pe care România şi le-a asumat este să crească gradul de ocupare, iar atunci când merg în teritoriu mă preocupă să înţeleg direct de la femei cum pot fi ajutate să aibă acces mai mare pe piaţa muncii. Răspunsul este cam acelaşi: nu au soluţii la îndemână pentru îngrijirea şi educarea copiilor, cât timp ele sunt la serviciu”, a scris Turcan pe Facebook.

„Prin urmare, una dintre priorităţile mele ca ministru al Muncii este să creez un cadru de rezolvare a acestor teme, prin măsuri precum majorarea stimulentului de reinserţie de la 650 la 1.500 de lei şi finalizarea normelor metodologice şi a standardelor pentru meseria de bone, astfel încât legea iniţiată din 2014 să devină aplicabilă”, a adăugat ea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3421 secunde