Ce localități din Constanța se vor înfrăți cu cele din Republica Moldova

164
Ce localități din Constanța se vor înfrăți cu cele din Republica Moldova - celocalitati-1460382264.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul local Cumpăna au fost reprezentate, zilele trecute, la Parlamentul României, de primarul Mariana Gâju, care a participat la prima ediție a Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Grupul Parlamentar "Prietenii Unirii", Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Institutul Pentru Cultură și Drepturi Europene. Scopul întâlnirii a vizat intensificarea relațiilor economice și culturale dintre comunitățile locale din Republica Moldova și România, în special prin semnarea acordurilor de înfrățire. La conferință au participat 800 de primari din România și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, reprezentanții comunităților locale au discutat despre oportunitățile de colaborare și specificul proiectelor prin intermediul cărora pot fi obținute finanțări nerambursabile (nu numai pentru localități de frontieră), despre cooperare transfrontalieră în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a subliniat faptul că aceste parteneriate de înfrățire nu pot decât să aducă beneficii comunităților, parteneriate trainice și spornice, schimburi de experiență între localități în domenii culturale, sociale și de dezvoltare economică.

La Conferința Reprezentanților Comunităților Locale, județul Constanța a fost reprezentat de primarii comunelor Horia, Siliștea, Gârliciu, Lumina și Cumpăna. Toate aceste comune se vor înfrăți cu localități din Republica Moldova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0999 secunde