Ce le-a transmis Iohannis noilor magistrați

92
Ce le-a transmis Iohannis noilor magistrați - iohannis94-1454425586.jpg

Articole de la același autor

România a făcut anul trecut pași importanți în ceea ce privește justiția, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, arătând că magistrații au un rol esențial în lupta anticorupție și datoria să aplice legea în mod egal, pentru a contribui la recâștigarea încrederii în aceasta.

"În anul ce a trecut, România a făcut pași importanți în materie de justiție, pe calea consolidării statului de drept, în lupta anti-corupție și, mai presus de toate, în obiectivul de a fi o democrație mai puternică, în serviciul cetățenilor săi. Activitatea magistraților a fost, este și va fi esențială în acest sens", a spus, astăzi, șeful statului cu ocazia primirii noilor absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii, citat de Agerpres.

El a subliniat că garantarea independenței justiției și consolidarea statului de drept sunt priorități ale mandatului său.

Justiția se înfăptuiește în numele legii, așa este scris. Justiția este unică, imparțială și egală pentru toți. Cred că oamenii au așteptări mari de la magistrați, de la întregul corp al celor care formează autoritatea judecătorească. Este rolul și datoria dumneavoastră să aplicați legea în mod egal, iar prin aceasta cred că veți contribui și la recâștigarea încrederii în lege", a mai afirmat președintele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3775 secunde