Ce decizie a luat Ministrul Agriculturii în privința aplicării legii risipei alimentare

115
Ce decizie a luat Ministrul Agriculturii în privința aplicării legii risipei alimentare - ministrulagriculturiipetredaea1-1496391498.jpg
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prorogă normele de aplicare a legii risipei alimentare până la sfârșitul anului, perioadă în care un grup de lucru va redacta un proiect de act normativ care să fie aplicabil atât juridic, cât și tehnic, se arată într-un punct de vedere transmis de Ministerul Agriculturii.


"Analizând în ansamblu Legea nr. 217 din 17 noiembrie 2016 privind diminuarea risipei alimentare s-a constatat că mecanismele propuse nu pot fi puse în practică și nu poate fi completat dispozitivul legislativ. Prin urmare concluzia a fost că legea, nu este clară, precisă si previzibilă, așa cum ar trebui sa fie un act normativ pentru a putea fi aplicat și care să ducă la realizarea obiectivelor avute în vedere", se arată în punctul de vedere transmis de minister.


Potrivit ministerului, legea în actuala formă este inaplicabilă și face mai mult rău decât bine. Această concluzie s-a desprins în urma dezbaterilor cu reprezentanții sectorului agroalimentar și întâlnirilor de lucru cu specialiștii din domeniu, în procesul de elaborare a normelor metodologice la Legea privind diminuarea risipei alimentare.


Ministerul a mai transmis că lipsește o prevedere care să precizeze care sunt instituțiile de control care să-i sancționeze pe cei care nu respectă legea.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunța la sfârșitul lunii mai că a decis să amâne punerea în aplicare a legii risipei alimentare deoarece, dacă aceasta s-ar aplica în forma actuală, ar încuraja crearea unui comerț paralel, iar lucrurile ar putea să scape de sub control.
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6125 secunde