Ce condiție trebuie să îndeplinească cei care vor să ajungă parlamentari PMP

225
1
Ce condiție trebuie să îndeplinească cei care vor  să ajungă parlamentari PMP - traianbasescuceconditiepmp-1471535901.jpg

Articole de la același autor

Președintele PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat liderilor organizațiilor partidului drept criteriu de eligibilitate pentru candidații la alegerile parlamentare ca aceștia să aibă o meserie pe care să o fi practicat.

"Am făcut o recomandare, și anume: președinții de organizații să recomande doritorilor să fie oameni care au o meserie. Când spun oameni care au o meserie nu mă refer la oameni care să aibă o diplomă, ci la oameni care să își fi practicat meseria și care să fie politicieni liberi. Atunci când nu ai practicat o meserie și te trezești proaspăt absolvent parlamentar, nu vei face niciun rabat de la slugărnicia de a rămâne în politică cu orice preț. Cei care au o meserie vor face politică relaxați, pentru că vor ști că, dacă nu mai ies parlamentari la legislatura următoare, dacă sunt verticali în fața șefilor politici, au un refugiu în propria lor meserie", a afirmat Traian Băsescu.

El a adăugat că experiența într-o meserie îi ajută pe parlamentari să contribuie la proiectele de lege dezbătute.

"Am avut și medici care nu au practicat niciodată și au ajuns și miniștri ai Sănătății sau medici ginecologi care nu au practicat niciodată, dar au ajuns miniștri ai Agriculturii. Am avut tot soiul de specimene. Atunci când ai o profesie practicată și care te face să te simți liber ca politician, ai și necesarul de experiență să contribui la acele legi care îți trec prin fața ochilor", a explicat Băsescu. 

Comentează știrea

ACARUL PAUN
14 septembrie 2016
S-A GASIT VINOVATUL .

Are dreptate dl Basescu , dar omite sa spuna ca politica , in vai de zilele noastre , nu poate fi facuta decat de oameni fara meserie , fara caracter , fara principii . S-a gandit cineva ce ar insemna de ex. un parlament fara categoriile de mai sus ? Un parlament in care s-ar vota pe banda rulanta legi care ar hotara ca sa existe un numar mic de parlamentari , cu salarii care sa nu depaseasca salariul unui profesor , care sa limiteze mandatul de parlamentar la cel mult doua legislaturi , si sa emita o lege prin care sa se confiste orice avere care nu poate fi justificata prin afaceri sau drepturi obtinute legal ? Are PMP astfel de oameni , sau va apela ca si pana acum la scursorile traseiste din alte partide , care ,la randul lor sunt formate din acelasi soi de politicianisti ? PMP are in Constanta un singur om de valoare , pe Palaz , un eminent om politic , mare specialist in administratie , adearat om de cultura etc etc . PMP a mai avut doi valorosi de talia lui Palaz : pe Gheorghe si pe Tararache , dar I-a pierdut . Lipsa de profesie in partide incepe o data cu recrutarea tinerilor care , de regula fac parte din familiile politicianisitlor care conduc partidele , care n-au chef de munca intr-o meserie cinstita si care se bazeaza pe capitalul strans de babacii lor .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8999 secunde