Ce au decis parlamentarii în cazul mămicilor care nasc doi copii unul după celălalt

Vineri, 05 Aprilie 2019
542
Mămicile care nasc doi copii unul după celălalt și nu apucă să completeze stagiul necesar de 12 luni pentru dreptul la indemnizația de creștere a copilului vor primi aceeași sumă lunară ca și pentru primul copil.

Proiectul de lege care prevede ca indemnizația de creștere pentru al doilea copil să nu fie mai mică decât cea pentru primul copil a fost adoptat, săptămâna aceasta, de Parlament. Astfel, în cazul în care mamele nasc alt copil în 12 luni de la finalizarea concediului maternal, nu vor primi indemnizație mai mică decât indemnizația primită pentru copilul născut anterior.

Proiectul de modificare a OUG 111/2010 prevede "acordarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului și în perioada în care persoana beneficiază deja de indemnizație lunară pentru creșterea copilului pentru un copil și naște alt/alți copil/copii, acordarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului în cuantumul primit anterior, în cazul în care persoana intră în concediul pentru creșterea copilului înainte de 12 luni de la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani, respectiv trei ani, dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizației mai mic decât cel primit anterior, reglementarea interdicției angajatorului de a dispune încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în această perioadă și implicit pe o perioada de șase luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului".

Modificarea va intra în vigoare după ce proiectul va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis și va fi publicat în Monitorul Oficial. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2692 secunde