Ce a spus deputatul Zanfir Iorguș despre Primăria Mangalia în prima zi de școală

1357
4

Deputatul PDL Zanfir Iorguș a fost prezent, ieri, la mai multe unități de învățământ din Mangalia, unde a participat la deschiderea oficială a noului an școlar. El a fost invitat și a fost prezent la Grădinița nr. 3, Grădinița Neptun, Grădinița nr. 1, Școala nr. 1, Școala nr. 2 "Sfântul Apostol Andrei", Colegiul Economic și Grupul Școlar "Ion Bănescu".

Deputatul Zanfir Iorguș le-a urat succes tuturor cadrelor didactice, elevilor și părinților în noul an școlar, precizând, totodată, faptul că va continua să facă un lobby intens, la Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației, pentru atragerea de fonduri.
"Așa cum am promis, am adus școlilor din oraș fondurile necesare reabilitării acestora. Chiar pentru acest an școlar, cabinetul parlamentar a adus, de la Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean, fonduri pentru reabilitarea bazelor sportive de la Școala nr. 2 și Colegiul Economic Mangalia", a spus Zanfir Iorguș.
În același timp, parlamentarul nu a putut să nu își exprime regretul vizavi de lipsa de interes a administrației publice locale față de sistemul de învățământ local.
"Este regretabil și de neînțeles această lipsă crasă de interes pe care administrația publică locală o arată școlilor și liceelor noastre, de trei ani încoace. Iată un exemplu concludent: pentru învățământ, anul acesta, primăria a alocat 1,2 miliarde de lei vechi, în timp ce, pentru petreceri și fotbal, s-au alocat peste 45 de miliarde de lei, adică de douăzeci de ori mai mult. Marea majoritate a cheltuielilor de reabilitare a instituțiilor școlare din Mangalia a fost făcută din banii părinților", a punctat Zanfir Iorguș.
El a mai adăugat că primăria ar trebui să gândească proiecte sociale continue, care să vină în sprijinul copiilor care au abandonat școala.
"Am remarcat că, în zona M.I. Dobrogeanu, zeci de copii stăteau în fața locuințelor și nu erau prezenți la școală. Știu că, deși e finalizată de trei ani, grădinița socială, destinată acestor micuți, a fost lăsată în paragină de către actuala administrație. Sunt convins că noua conducere a primăriei, ce va veni anul viitor, va readuce școala din Mangalia între prioritățile sale", a conchis Zanfir Iorguș.
În altă ordine de idei, în viitorul apropiat, deputatul de Mangalia a promis că va atrage fondurile necesare reabilitării sălii de sport a Grupului Școlar "Ion Bănescu" și pentru amenajarea terenului de joacă al Grădiniței nr. 3.



Comentează știrea

Mangalihotul
13 septembrie 2011
Iorgus=Mos Minciuna!

Dl. deputat iar minte si iar promite fara acoperire. S-a dus la deschidere doar la gradinitele si liceele unde directorii sunt PDL-isti. A intrat in campanie electorala si spera sa revina la Primarie. Nici o sansa don Iorgus!

Dl Trandafir
13 septembrie 2011
Politizarea scolii

Este penibil pemntru conducerile acestor institutii ca au asemenea invitati, dat fiind trecutul mafiot al deputatului Iorgus Zanfir. In plus, ca PDL-ist, ar trebui sa-i crape obrazul de rusine pentru curba de sacrificiu aplicata dascalimii: anularea majorarilor salariale, prevazute de lege, ciuntirea cu 25% a salariilor, comasarea scolilor s.a. O noutate pe esichierul politic al Mangaliei este participarea sa la Colegiul Economic Mangalia, unde nu a prea avut ce cauta, in ultimii ani. Sa fie singura explicatie desemnarea dlui Vargatu Adrian ca director fara concurs, dupa ce a ramas fara catedra la Liceul Teoretic Callatis, fiind, acum, titular la...Negru-Voda? Oricum, se poate usor observa ca directorii institutiilor vizitate au coloratura politica a partidului de la conducere. In ceea ce priveste neglijarea dotarii scolilor, ma intreb cine este principalul vinovat, cand se cunoste ca masurile tin de guvern si, in functie de ele, se aloca banii primariilor. Oricum, mare rusine, cand se anuntase cu surle si trambite depolitizarea inaugurarii anului scolar!

Lucian F.
13 septembrie 2011
Pesedisti ofticati

Tusac nu si-a aratat curu decat la scolile unde le-a dat bani pesedistilor lui. bravo domnu deputat va vrem inapoi la primarie!

maius
13 septembrie 2011
foleanu

marss ma mafiotule cu toti derbedei tai vezi vezi ca foleau face jav la drumu mare la neptun stai ca ies pe piata toate cat de curand

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Băsescu, așteptat mâine la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.5253 secunde