CCR discută, în septembrie, sesizarea lui Iohannis care vizează magistrații

393
CCR discută, în septembrie, sesizarea  lui Iohannis care vizează magistrații - ccr-1532263492.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a României urmează să discute pe 18 septembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

Președintele Klaus Iohannis a trimis, zilele trecute, CCR sesizarea cu privire la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea și completarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraților.

"Prin modul în care a fost dezbătută și adoptată, legea menționată încalcă prevederile art.1 alin.(5), ale art. 61 alin. (2) coroborate cu cele art. 66 alin. (2) și (3), ale art. 64 alin. (4) și ale art.147 alin. (4) din Constituție. Totodată, prin conținutul normativ, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor contravine normelor și principiilor constituționale", se arată în sesizarea trimisă la CCR.

În legătură cu aspectele de neconstituționalitate extrinsecă, Iohannis susține că Legea 303/2004 a fost dezbătută și adoptată cu încălcarea dispozițiilor art. 61 alin. (2), coroborate cu cele ale art. 66 alin. (2) și (3) din Constituție, întrucât, pe de o parte, această lege a fost adoptată în cadrul unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților neconstituțional întrunite, iar, pe de altă parte, într-o sesiune extraordinară pe a cărei ordine de zi inițiativa legislativă nu putea fi înscrisă la momentul convocării Camerei Deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5604 secunde