CCR a respins sesizarea lui IOHANNIS privind OUG 13

203
1
CCR a respins sesizarea lui IOHANNIS privind OUG 13 - curteaconstitutionalaccr62ub1tfl-1486559203.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a respins sesizările președintelui Klaus Iohannis și a CSM-ului privind ordonanța 13 de modificare a codurilor penale.


Potrivit CCR, nu există un conflict juridic de natură constituțională între puterea judecătorească și cea executivă și nici între Parlament și guvern, în legătură cu adoptarea OUG 13.


În ambele cazuri, decizia de respingere a fost luată cu majoritate de voturi.


În cele două sesizări, președintele Klaus Iohannis și CSM au invocat un conflict juridic de natură constituțională dintre puterea judecătorească și cea executivă, respectiv dintre Parlament și Guvern.


Sesizările se referă în principal la forma în care a fost emisă ordonanța, și nu la prevederile ei punctuale.


Anunțul respingerii celor două sesizări a fost făcut de către președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.


"Nu orice conflict dintre autorități îmbracă condiția unui conflict juridic de natură constituțională. Doar acel conflict întrunește elementele unui conflict juridic de natură constituțională în care părțile își arogă puteri, atribuții, competențe din sfera de activitate a celorlalte autorități sau când o autoritate își declină competența și nu își exercită rolul pe care îl are potrivit obligațiilor sale sau refuză să-și îndeplinească un asemenea rol", a spus Valer Dorneanu.


"În situația de fapt, noi am constatat că nu există un asemenea conflict nici între autoritatea judecătorească și Guvern, nici între Parlament și Guvern", a mai declarat președintele CCR.


Joi, CCR urmează să dezbată sesizarea depusă de Avocatul Poporului în legătură cu OUG 13, care vizează actul normativ pe fond, dar care ar putea fi respinsă ca inadmisibilă întrucât ordonanța a fost abrogată.






Comentează știrea

Dragnea
8 februarie 2017
BRVOOO !!!

BRAVO CCR le-ai dat muiecukakat la demonstranți !!! :))

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Iohannis, prezent în Parlament
Pagina a fost generata in 1.1298 secunde