Cazinoul, pregătit pentru restaurare de experți și arhitecți constănțeni

1275
Cazinoul, pregătit pentru restaurare de experți și arhitecți constănțeni - cazinouldinconstanta-1583533866.jpg

Articole de la același autor

Cazinoul din Constanța este supus în această perioadă pregătirilor de restaurare, lucrările din faza de proiectare fiind acum în plină desfășurare. Echipe complexe de arhitecți și restauratori fac expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii.  


Specialiștii lucrează la identificarea celor mai bune variante de intervenție privind reabilitarea vitraliilor și a elementelor de arhitectură decorativă.


"Se lucrează cu specialiști în componente artistice, cu oameni care înțeleg și știu după ce dau jos câteva straturi de zugrăveală cum au fost materialele originale la pereți, la plafoane, la pardoseli, ce se întâmplă cu tâmplăria. Pe de o parte se lucrează la proiect pe baza documentelor obținute de la Arhivele Statului cu fotografii și schițe din trecut și pe de altă parte se caută soluții pentru păstrarea elementelor originale. De-a lungul timpului s-au făcut o serie de modificări iar elementele autentice au fost înlocuite cu unele moderne. Vrem să le aducem cât mai aproape de forma originală", a declarat, în cadrul unui interviu, arhitectul constănțean, Radu Cornescu.


Prin dispoziția primarului Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, o comisie formată din experți, printre care și arhitectul Radu Cornescu,  va veghea, în numele constănțenilor lucrările desfășurate la Cazino.
Comisia, din care fac parte personalități ale culturii tomitane, va funcționa ca o interfață între constănțeni și echipa de proiect.
Imediat după finalizarea proiectului tehnic va începe faza de execuție în care se vor desfășura lucrări ample de restaurare, atât la interior cât și la exteriorul clădirii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4137 secunde