Câți bani pune la bătaie administrația din Constanța pentru serviciul "Salvamar"

757
Câți bani pune la bătaie administrația din Constanța pentru serviciul

Articole de la același autor

Primăria Constanța pune la bătaie 2.250.000 lei pentru serviciul de Salvamar și puncte de prim-ajutor pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia, motiv pentru care intenționează să achiziționeze un asemenea serviciu pentru o perioadă de 12 luni.

Cum sezonul estival a fost deschis oficial încă de la 1 mai, termenul de depunere a ofertelor este foarte scurt, respectiv, 15 mai, ora 11.00. Potrivit caietului de sarcini, criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achiziție publică este prețul cel mai scăzut.

În altă ordine de idei, reprezentanții Primăriei Constanța spun că durata contractului se va face pe o perioadă de 12 luni și nu numai pentru sezonul estival. Drept urmare, activitatea va fi structurată în trei etape, numărul salvamarilor urmând să fie alocat în funcție de aceste perioade. Mai exact, cele trei perioade au fost împărțite în sezon de vârf, aferent lunilor iunie, iulie și august, sezon cu afluență redusă de turiști, aferent lunilor mai și septembrie, și extrasezon, care este aferent lunilor octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie.

Din caietul de sarcini pus la dispoziția celor interesați reiese că, în sezonul de vârf (lunile iunie, iulie, august), pentru stațiunea Mamaia vor trebui să existe 76 de persoane angajate. Acestea sunt structurate astfel: 19 posturi de câte trei persoane, două sectoare de câte două persoane (doi șef sector și doi ajutor șefi sector), cinci puncte prim ajutor cu câte două persoane și alte cinci puncte prim ajutor cu câte o persoană.

Totodată, în aceeași perioadă, pentru Constanța vor trebui să lucreze pe plajă în serviciul Salvamar și prim-ajutor 38 de persoane. În plus, pe lângă cei 114 angajați, vor mai fi disponibile încă trei posturi: unul de coordonator puncte prim ajutor, un coordonator principal și un coordonator adjunct.

În schimb, în sezonul cu afluență redusă de turiști, din lunile mai și septembrie, serviciul salvamar și prim-ajutor va trebui să funcționeze cu 79 de persoane, din care 48 de persoane pentru stațiunea Mamaia, 28 de persoane pentru Constanța, plus trei coordonatori.

În ceea ce privește perioada extrasezonului, ce cuprinde lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie, serviciul va funcționa cu un număr de 10 persoane pe post de salvatori pentru situațiile de urgență. Activitatea se va desfășura pe apele teritoriale ale municipiului Constanța, respectiv Marea Neagră, plajele aferente stațiunii Mamaia și orașul Constanța, lacul Tăbăcărie și lacul Siutghiol.

v v v

În ceea ce privește condițiile impuse de Primăria Constanța, printre altele, cel care va câștiga achiziționarea acestui serviciu va trebui să asigure programul de lucru al posturilor de salvare și al ambarcațiunilor în sezonul estival, zilnic, între orele 8.30 - 19.30.

Locațiile privind funcționarea posturilor de salvare acvatică și a punctelor de prim ajutor sunt următoarele: pentru Constanța (inclusiv plaja Modern), vor funcționa două puncte de prim ajutor, unul în bază și unul într-un cort de prim ajutor; pentru stațiunea Mamaia, în zona Sud de la Pescărie la Cazino Mamaia, vor funcționa trei puncte prim ajutor, două în corturi și unul în bază, iar în zona Nord, de la hotel Albatros la plaja Fratelli vor funcționa două puncte de prim ajutor, unul în cort și unul în bază. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.571 secunde