Catargul de la Pavilionul Expozițional, donat CJC. Liberalii s-au opus

834
Catargul de la Pavilionul Expozițional, donat CJC. Liberalii s-au opus - claudiuiorgapalaz2-1582054972.jpg

Articole de la același autor

Disputele de la ședința CJC de ieri nu s-au limitat doar la controverse legate de votarea bugetului. Replici acide au existat și între vicepreședintele Claudiu Palaz, de la PMP, și grupul liberalilor în momentul în care s-a ajuns la proiectul inițiat de Palaz ce făcea referire la catargul din fața Pavilionului Expozițional Constanța.

"Acest proiect se referă la preluarea în patrimoniul Consiliului Județean a celebrului catarg din fața Pavilionului Expozițional prin însușirea și acceptarea actului de donație pe care constructorul l-a făcut către Consiliul Județean. Urmare a tensiunilor, ținând seama de neregulile care au fost, mai exact, nerespectarea execuției lucrării așa cum trebuia să fie făcută prin caietul de sarcini, cu toate că i s-a pus de nenumărate ori în vedere constructorului să remedieze problema, soluția era una singură. Desființarea construcției pe cheltuiala celui care a executat-o, readucerea terenului la starea inițială și, bineînțeles, societatea nu mai putea să primească niciun ban.



În cele din urmă, probabil, constructorul și-a făcut socotelile și a ajuns la concluzia că acest obiectiv este mai bine să fie donat către Consiliul Județean Constanța. A dat declarație notarială în acest sens. După ce CJC va accepta acest act de donație, președintele CJC va fi împuternicit și din acea clipă CJC devine proprietarul acestei investiții. Avem o expertiză care ne arată că execuția proiectului pentru catarg este bună și este chiar o soluție care poate fi autorizată, și astfel vom prelua întreaga documentație care a stat la baza executării catargului și începând de aici vom scoate autorizație direct pe Consiliul Județean. Concret, acest bun devine al Consiliului Județean Constanța fără să plătim un leu pe această lucrare și nicidecum sumele vehiculate", spunea, săptămâna trecută, Claudiu Palaz.


Numai că, în cadrul ședinței, lucrurile nu au mai fost atât de simple cum păreau, deoarece liberalii au cerut explicații. Prin vocea consilierului Marian Crușoveanu, liberalii au explicat că această donație pare suspectă și ridică mai multe semne de întrebare. Mai mult, din punctul lor de vedere, acceptarea donației ar însemna o cheltuială în plus pentru CJC, motiv pentru care au și votat împotrivă. Cu toate acestea, donația a fost acceptată prin votul celor de la PSD și PMP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2012 secunde