Cătălin Predoiu a făcut lobby pentru România la Haga

1507
1
Cătălin Predoiu a făcut lobby pentru România la Haga - predoiu-1315467385.jpg
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a efectuat, în perioada 6-7 septembrie 2011, o vizită oficială la Haga. Aceasta se înscrie în seria acțiunilor diplomatice de prezentare a proceselor de modernizare pe care le traversează sistemul judiciar român și a progreselor recunoscute de raportul din iulie al Comisiei Europene în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).
În cadrul vizitei oficiale, ministrul Justiției a avut o primă întâlnire cu ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen. Predoiu a prezentat evoluțiile tehnice înregistrate de la întâlnirea anterioară a celor doi oficiali, din data de 11 mai 2011, dar și măsurile pe care Ministerul Justiției le-a luat deja în sensul îndeplinirii recomandărilor din raportul MCV din iulie 2011. În ceea ce privește dosarul Schengen, ministrul român a susținut argumentele formal juridice și tehnice care îndreptățesc România la aderarea la spațiul Schengen.
Ministrul Justiției s-a întâlnit în continuare cu omologul său, Ivo Opstelten, cu Ronald von Roeden, șeful grupului de consilieri ai premierului Mark Rutte, Albert van der Kerk, consilier pe probleme juridice și Edwin Scherbeijn, consilier adjunct. Cătălin Predoiu, a avut și o întâlnire la nivelul Consiliului Judiciar olandez, cu Van den Emster, președintele Consilului, Johan Gert Pot, membru al Consiliului Judiciar și Merel Berling, consilier pentru relații externe și cooperare internațională.
"În perioada imediat următoare, până la Consiliul European de toamnă, Parlamentul și Guvernul olandez vor lua în discuție poziția față de aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Olanda va examina cu exigență dosarul Schengen. Există anumite rezerve politice la nivelul Parlamentului olandez, care are un rol pregnant în conturarea politicilor guvernamentale. Inevitabil această analiză se va face în contextul eșichierului politic intern olandez și al stadiului tehnic de pregătire, nu numai a României, ci și a Bulgariei. În discuție există și varianta unei aderări în doi pași, pe baza unei singure decizii și a unui calendar cert", a declarat Predoiu în încheierea vizitei la Haga.


Comentează știrea

EljLHzZGbyHu
29 aprilie 2015
arZmdYVhbFHI

8EuTvE uxabdjqrodth, [url=http://iknbbodcqick.com/]iknbbodcqick[/url], [link=http://xgpdevkbldtn.com/]xgpdevkbldtn[/link], http://uhfdtxpknyod.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3402 secunde