Cât de important este Spitalul Județean pentru CJC? Un vameș inculpat penal, pus în conducerea spitalului

11718
13
Cât de important este Spitalul Județean pentru CJC? Un vameș inculpat penal, pus în conducerea spitalului - spitaluljudeteanalinpilca-1488382223.jpg

Articole de la același autor

Consilierii liberali din cadrul Consiliului Județean Constanța sunt nemulțumiți deoarece majoritatea PSD-ALDE-PMP l-a numit în conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pe fostul șef al Vămii Constanța, Alin Pilcă, suspectat de fapte de corupție. 


"Clica PSD-ALDE-PMP continuă - într-un mod total netransparent - să pună sub semnul întrebării legitimitatea și integritatea instituțiilor statului.


Din Consiliul de Administrație al celei mai importante instituții publice de sănătate din județ, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, face parte Alin Pilcă, încă suspect de grave fapte de corupție precum cumpărare de influență și constituirea de grup infracțional", este de părere liderul grupului PNL, consi-lierul județean George Muhscină. 


Mai mult, el consideră că este foarte grav și modul în care s-a făcut această numire. 


"Toate proiectele pe care le aveam programate pe ordinea de zi a CJC erau disponibile pe site, cu excepția punctului 20 unde aveam să aflăm că ALDE îl va propune și PSD plus PMP îl vor vota pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Constanța pe Alin Pilcă. O persoană fără niciun fel de legătură cu domeniul medical, dar cu legături serioase și dubioase cu spectrul politic, legături pentru care, la un moment dat, a și fost reținut de procurori. 


Majoritatea PSD-ALDE -PMP acționează în stilul consacrat deja, pe ascuns, subteran, cu teamă de asumare. Pe bună dreptate! Să numești la conducerea celei mai importante instituții de sănătate publică din județ, o instituție care gestionează un buget de peste 270 de milioane de lei anual, o persoană suspectată că face parte dintr-un grup infracțional nu este motiv de mândrie pentru nimeni", a mai susținut consilierul liberal George Muhscină. 


Reamintim faptul că PNL Constanța l-a propus inițial pentru același post de membru în CA al Spitalului Județean Constanța pe doctorul Marius Enescu, în prezent consilier județean al Partidului Național Liberal. 


"Trebuie să aveți puțină răbdare și să comparați CV-urile celor doi candidați propuși pentru Consiliul de Administrație al Spitalului Județean. Pe de o parte noi, Partidul Național Liberal, ne-am fi dorit ca la administrarea spitalului să lucreze un om de bună credință, un profesionist distins, medic de profesie și cu experiență mare în managementul medical, domnul doctor Marius Enescu. 


De cealaltă parte, ALDE, susținut de PSD si PMP, l-a propus și numit pe un domn care joacă în alt film, un film cu vameși, grupuri infracționale și trafic de influență, Alin Pilcă. După ridicarea cortinei în ceea ce privește propunerea actualei majorități din Consiliul Județean Constanța, PNL și-a retras propunerea", a explicat liderul grupului PNL Constanța din cadrul CJC.


Nu în ultimul rând, liberalul a mai declarat că vrea să fie corect și, în acest sens, a amintit că Alin Pilcă a fost, pentru moment, achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție de acuzațiile pe care i le-au adus procurorii, însă decizia judecătorilor poate fi atacată de DNA, deci nu este una definitivă. 


"Alin Pilcă beneficiază de prezumpția de nevinovăție ca orice alt suspect, dar de ce să riscăm? Chiar nu se găsea în ALDE o propunere ireproșabilă pentru acest post? O propunere de expert în domeniul medical, care să știe cum funcționează sistemul și ce votează în acel Consiliu de Administrație, în locul specialistului în căpușarea bugetelor de stat?", a mai menționat George Muhscină. 


Reamintim că fostul șef al Vămii Constanța, Alin Pilcă, este judecat alături de alte persoane în dosarul "Portul" pentru mai multe infracțiuni de corupție. Atât el cât și ceilalți 37 de inculpați au fost achitați de instanța de fond, însă decizia nu este definitivă.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Dragnea
2 martie 2017
La pușcărie cu penalii

Chiar nu se găsea un bun manager în tot orașul nostru ? Chiar ne trebuia un penal la conducerea spitalului ? Ce îl recomandă pe ăsta?

E nevoie de revolutie
2 martie 2017
psdule chiar nu ai oameni cinstiti in partid, ca doar te lauzi ca esti cel mai mare partid?

Ce il recomanda? Pai sa ne spuna psd ce il recomanda caci noi altfel o sa credem ca il recomanda seccurristii si mafia din spatele lui ?!? Puneti mai bine un pensionar cinstit acolo, caci pensionarii v-au votat.

trezeste-te dna cta
2 martie 2017
Atat poti psd? Nu ai oameni cinstiti in partid?

Probabil ca astia sunt viitorii puscariasi ai tarii. Si viitorii bolnavi f gravi ai tarii. Pt ei s-a zbatut asa tare seful lor cu o tara intreaga ca sa poata fuurra in liniste. De competente, integritate, cinste, profesionalism, recomandari nu vrea sa stie PSD?

Misu
2 martie 2017
DNA trezeste-te

Ce fata de puscariabil are!!!

un alegotor
2 martie 2017
asa e in politica

Domnul e din ALDE. Va imaginati cati bani a dat dansul la el acolo la partid in campania electorala? Acum partidul il recompenseaza. Ce va tot mirati atata?

Sindbad
2 martie 2017
Urgent

Sa i se faca un set complet de analize, EKG, EEG, glicemie, tomografii, etc. Nu de alta, dar sa nu zica mai incolo, ca nu poate suporta detentia. De asemenea, celor ce l-au numit, tot asa, set complet de analize. Vedeti mah ? Daca ne-a votat prostimea, facem ce vrem acum! Pai ce credeati ? Ca a dat vreunul din buzunarul lui ?

jiji
2 martie 2017
pilca

Cum este Tariceanu asa sunt si oamenii din paritd ,niste penali ordinari , Pilca , Banias &company

vivi
2 martie 2017
c.a spital

liberalii au pierdut jalnic.... acum maraie si ei ce sa faca,ca la bucuresti,vorbesc mult si prost.

DNA Bucuresti nu doarme, e f sprinten
2 martie 2017
Sa se gandeasca de doua ori inainte sa accepte asa ceva

Trebuiau sa aduca un nou Capattina. Aveti insa grija ca fiecare din voi, dintre noi ajungem la spital. Si sa nu va mirati apoi ca veti fi tratati prost, ca veti fi pusi sa mergeti in particular la consultatii, ca va veti cumpara medicamentele. Dar spitalul va face contracte imense, pe banii pe care ar trebui sa-i cheltuie de fapt cu noi, bolnavii. Si Capatana raspundea obraznic oamenilor cand il intrebau de ce nu sunt medicamente in spital. Zicea ceva de genul " Ce, am luat eu banii ?". Acum e fetita la Poarta alba

trageti concluzii
2 martie 2017
atentie

Vasile Turcu fusese la DNA ieri dimineata. Apoi s-a spinzurat cand a ajuns acasa. La un moment dat V. Turcu se zicea ca are 135 mil.euro. L-au ajutat banii?

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6026 secunde