Care sunt regulile de protecție sanitară care trebuie respectate în timpul campaniei electorale

94
Care sunt regulile de protecție sanitară care trebuie respectate în timpul campaniei electorale - 1-1598620705.jpg
Guvernul a stabilit regulile de protecție sanitară care trebuie respectate în timpul campaniei electorale. Astfel, evenimentele care se țin în spațiu închis vor fi limitate la două ore, cu participarea a maximum 50 de persoane. În aer liber, numărul maxim admis este de 100 de participanți, dacă se asigură cel puțin 4 metri pătrați de persoană. Pe stradă, numărului persoanelor care se deplasează în grup va fi de maximum 6, iar în cazul echipelor care merg din ușă în ușă vor fi doar doi oameni, potrivit Digi24.ro.


"Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor, întrunirilor și acțiunilor aferente campaniei electorale", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.


"Pentru toate persoanele care participă la evenimente sau întruniri se va efectua triajul observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Regulile de acces și de protecție individuală se vor afișa în locuri vizibile, în spațiile în care se desfășoară evenimente sau întruniri. În mod obligatoriu, toți participanții vor purta masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Se va asigura o distanță fizică de minimum un metru între participanții la evenimente și întruniri, inclusiv cele desfășurate pe stradă sau din ușă în ușă", a adăugat ea.


La evenimentele și întrunirile desfășurate în spații închise vor participa maximum 50 de persoane, iar durata va fi limitată la două ore. În cazul întrunirilor în aer liber, numărul participanților va fi limitat la maximum 100, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.


"În ceea ce privește acțiunile desfășurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum 6, iar în cazul acțiunilor din ușă în ușă echipele de campanie vor fi formate din maximum 2 persoane", a precizat Dajbog.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde