Când vor avea loc alegerile locale

160
Când vor avea loc alegerile locale - candvoravealocalegerilelocale-1453815170.jpg

Articole de la același autor

Alegerile locale ar urma să aibă loc în data de 5 iunie 2016, urmând ca startul campaniei electorale să fie dat pe 6 mai, potrivit unor proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alegerea autorităților administrației publice locale, puse în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016, pus în dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma să fie dat în data de 6 mai, iar o zi mai târziu, pe 7 mai, ar urma să se stabilească prin tragere la sorți numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Potrivit proiectului, comunicarea listei cuprinzând denumirile și semnele electorale ale partidelor politice, ale alianțelor politice, ale alianțelor electorale, precum și ale organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităților administrației publice locale, către toate birourile electorale de circumscripție trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie.

Cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale - adică pe 26 mai 2016 - ar urma să fie tipărite buletinele de vot. În ziua de sâmbătă care precede data alegerilor, pe 4 iunie, la ora 7.00, este programată închiderea campaniei electorale. Cetățenii vor putea merge la vot pentru a-și desemna aleșii locali în data de 5 iunie 2016, în intervalul 7.00 -21.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1318 secunde