Când se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

188
Când se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă - dancilaagerpres465x390-1544794281.jpg
Reprezentanții partidelor care susțin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, au depus, vineri dimineață, la Parlament moțiunea "Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este rușinea României".

Birourile reunite ale celor două Camere au stabilit ca citirea moțiunii de cenzură să aibă loc luni, în plenul comun, iar dezbaterea și votul, joia viitoare. Există riscul ca Opoziția să nu reușească să atingă cvorumul de ședință, dacă PSD și ALDE decid să boicoteze ședința în care se dezbate moțiunea și să nu se prezinte la Parlament. 


Tradițional, parlamentarii lucrează până miercuri, la joia pleacă în circumscripțiile electorale. 


Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că moțiunea de cenzură reprezintă un test important atât pentru Opoziție, cât și pentru Putere și ar fi "chiar ciudat" să se renunțe la acest instrument. "Moțiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziției în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunțe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moțiune de cenzură și o vor face. Este un test important și pentru Opoziție și pentru Putere", a afirmat Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3164 secunde