Primarul de la Cumpăna, scrisoare deschisă către premierul Orban

"Când oamenii au probleme reale, nu mai contează culoarea politică"

254
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a discutat, la începutul acestei săptămâni, cu premierul Ludovic Orban, solicitând alocarea de fonduri pentru reparația malurilor surpate ale Canalului Dunăre - Marea Neagră, care pun în pericol mai multe gospodării în apropiere. Aceasta a obținut de la primul-ministru promisiunea ca, la rectificarea bugetară, să fie alocată o sumă de minimum 35 de milioane de lei, pentru aceste lucrări.

Ulterior, Mariana Gâju a transmis premierului și o scrisoare deschisă premieră, în care sublinia faptul că lupta politică și campania electorală nu ar trebui să excludă lupta pentru rezolvarea problemelor cetățenilor comunei.

"Cu regret vă informez asupra faptului că, urmare a întâlnirii pe care am avut-o în cabinetul dumneavoastră în cursul zilei de 21 iulie, la ora 14, candidatul la funcția de primar al comunei Cumpăna, din partea PNL, a ținut să facă o postare calomnioasă la adresa Marianei Gâju, primarul în funcție, dar, consider eu, și la adresa dumneavoastră, precizând faptul că m-ați «expediat politicos». Consider că întâlnirea pe care am avut-o cu dumneavoastră a fost una absolut necesară, dar și benefică în același timp, dat fiind faptul că locuitorii afectați de această situație așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă.

Indiferent de lupta politică, nimic nu este mai presus de siguranța și bunăstarea oamenilor, iar să te folosești de suferința acestora pentru «capital» politic, mi se pare de o josnicie nemaiîntâlnită", a precizat primarul de la Cumpăna, în scrisoarea deschisă adresată lui Ludovic Orban.

Mariana Gâju a subliniat că, în calitate de primar, este obligată să răspundă în fața oamenilor care așteaptă răspunsuri și mai ales fapte, iar gestul contracandidatului său "nu face decât să prelungească agonia cetățenilor".

"La nivelul localității, când oamenii au probleme reale, nu mai contează culoarea politică, primează doar ca problemele oamenilor să fie rezolvate. Dacă dorim să trăim într-o țară aproape de Uniunea Europeană, trebuie să ducem tot ceea ce înseamnă dezbatere la un nivel civilizat, fără atacuri la persoană, injurii etc., chiar dacă vorbim la nivel de comună. Am convingerea că decizia dumneavoastră în a rezolva integral susținerea financiară a consolidării malului stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră nu poate fi afectată de atitudinea fățiș ostilă a unei persoane care nu are nimic în comun cu interesele locuitorilor comunei Cumpăna", a mai scris Mariana Gâju. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6699 secunde