Campus școlar de milioane de euro, construit lângă Constanța

1368
1
Campus școlar de milioane de euro, construit lângă Constanța - campusscolardemilioanedeeuro1-1432918317.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cele mai importante proiecte realizate cu fonduri europene în comuna Cumpăna vizează construcția campusului școlar din localitate.

Potrivit primarului Mariana Gâju, lucrările sunt în plină desfășurare, 86 de oameni muncind pe acest șantier pentru ca termenul, decembrie 2015, să poată fi respectat.

"Prin intermediul acestui proiect de mare anvergură și necesitate, cu valoarea cea mai mare din ultimii 14 ani, Primăria comunei Cumpăna își propune să îmbunătățească calitatea actului educațional și să crească accesul la educație în învățământul preuniversitar pe profilul servicii, domeniul pregătirii de bază - turism și alimentație, calificarea profesională - tehnician în turism, la nivel local, județean și regional prin înființarea unui campus școlar aferent nucleului de învățământ tehnic și profesional. Lucrările sunt în plină desfășurare deoarece termenul de finalizare este luna decembrie a acestui an", a declarat primarul Mariana Gaju.

În ceea ce privește lucrările, campusul este construit în zona locuințelor ANL, unde Primăria a dezvoltat în ultimii ani un cartier. Construcția va avea 24 de săli de clasă, patru ateliere, un cămin-internat cu 120 de locuri, cantină și club pentru 120 de persoane, 15 garsoniere - spații de cazare pentru elevi, bibliotecă și bază sportivă.

De asemenea, tot din aceste fonduri europene se va amenaja o centrală termică, clădirea va fi echipată cu instalații termice interioare, instalații sanitare și electrice, se va face alimentarea cu apă, canalizare, rețele termice și apă caldă menajeră, se va efectua racor-darea electrică, branșamentul de gaze naturale, racordarea la telefonie și internet.

Mariana Gâju spune că i-a venit ideea construcției unui asemenea obiectiv deoarece profesorii erau nevoiți să se deplaseze de la o școală la alta pentru a le preda elevilor. În plus, în Cumpăna sunt aproximativ 1.300 de elevi care învață în trei corpuri de școală.

"Numărul elevilor este în creștere și nu mai puteam face față solicitărilor. Mai mult, în urmă cu câțiva ani, toți elevii de liceu ar fi trebuit să meargă în alte localități, iar pentru asta părinții plăteau ori naveta, ori cazarea la internate, la care se adaugă și alte cheltuieli. Luând în calcul toate aspectele, ne-am propus să construim campusul școlar. Elevii din comună vor avea parte de condiții excelente, iar cei din alte localități vor putea fi cazați în perioada studiilor", a mai precizat primarul Mariana Gâju.

Acest proiect este realizat cu fonduri europene și are valoarea totală de 36.299.431 lei, dintre care 27.656.634 lei sunt eligibili. 

Comentează știrea

csillag
31 mai 2015
succese

Era si timpul sa se gandeasca la copii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4602 secunde