Călin Popescu Tăriceanu: "Nu s-a luat o decizie privind liste comune ALDE-PSD la europarlamentare"

222
Călin Popescu Tăriceanu:
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, că deocamdată nu a fost luată o decizie privind liste comune ALDE-PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, susținând că există atât argumente pro, cât și contra.

Tăriceanu a subliniat însă că ALDE vrea să obțină cinci mandate la viitorul scrutin european. 


"Nu s-a luat o decizie, nici într-un sens, nici în celălalt. Probabil că săptămâna viitoare vom avea o discuție pe acest subiect și o să luăm o decizie. Sunt foarte multe argumente care pledează și în favoarea unei variante și a celeilalte variante. Colegii mei, și eu împărtășesc această idee, doresc ca în alegeri să existe un partid care să reprezinte valorile și principiile liberale și ale liberalismului în România, pentru că acesta a fost și scopul pentru care ALDE a fost înființat după trecerea PNL la Partidul Popular European", a afirmat Tăriceanu, la Digi24. 


Liderul ALDE a adăugat că un calcul arată că rezultatele unei liste comune nu ar fi neapărat mai bune decât suma rezultatelor obținute de cele două partide. Mai mult, el spune că ALDE contează pe obținerea a cinci mandate de europarlamentar, iar cinci poziții eligibile sunt greu de pus pe o listă comună.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6173 secunde