Călin Popescu Tăriceanu: "ALDE nu va merge la consultările cu președintele Iohannis"

377
Călin Popescu Tăriceanu:
ALDE nu va onora invitația la consultări lansată de președintele Klaus Iohannis pe tema situației din Justiție, atât timp cât acesta "refuză să comenteze" despre prezența în fruntea Parchetului General a "unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist", a scris pe pagina sa de Facebook președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

"În general, domnul Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiție, atât timp cât domnul Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă și de actuală, precum prezența în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist", a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE mai precizează că Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție neîntârziat.

"Poziția noastră e fermă, iar domnul Iohannis o cunoaște: domnul Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție și trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcție constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta fățiș regimul comunist în anii de tristă amintire", susține Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia și vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situației din Justiție, a informat Administrația Prezidențială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde