Bugetul Primăriei Cumpăna, în dezbatere publică. Pe ce se vor cheltui banii

579
Bugetul Primăriei Cumpăna, în dezbatere publică. Pe ce se vor cheltui banii - fondcumpanadezbaterebuget-1581112530.jpg

Articole de la același autor

Primăria comunei Cumpăna, a organizat, joi, 6 februarie 2020, o dezbatere publică, privind bugetele de venituri și cheltuieli ale Primăriei Cumpăna - capitolele funcționare și dezvoltare pentru anul 2020, cel al SC Salubrizare și Gospodărire și cel al Clubului Sportiv "Victoria" Cumpăna.


La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, viceprimarul Florin Neagu, secretarul general al comunei Sorin Daniel Nicolae, consilieri locali, alături de numeroși cetățeni ai localității, preocupați de modul în care va avea loc repartizarea fondurilor publice pe anul în curs.


Potrivit edilului local, Mariana Gâju, bugetul de venituri si cheltuieli al comunei Cumpăna a fost astfel structurat ȋncât să acopere principalele direcții de investiții în infrastructură, cheltuieli cu bunuri și servicii, cheltuieli de personal, asistență socială, sănătate, siguranța cetățeanului, învățământ și cultură.


Comparativ cu anul 2019, când bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Cumpăna totaliza 54.596.189 lei (11.445.742 euro), pentru anul 2020 acesta a crescut cu 25,20%, ajungând la 72.119.172 lei (15.119.323 euro).


Totodată, primarul Mariana Gâju a precizat că sumele alocate diferitelor departamente publice au fost astfel planificate, încât să asigure, ca și până acum, cetățenilor localității, servicii de calitate, în condiții de eficiență maximă, într-un mod echitabil, transparent și legal.


Proiecte în derulare


În altă ordine de idei, în comuna Cumpăna se află în derulare patru mari proiecte. Este vorba despre o creșă pentru 100 de copii, a cărei valoare este de 1.500.000 de euro. Un alt proiect vizează o grădiniță cu program prelungit, tot pentru 100 de copii, a cărui valoare se ridică la un milion de euro. De asemenea, proiectul de aducțiune de apă și canalizare a cărei valoare este de 1.300.000 de euro și, nu în ultimul rând, proiectele care se referă la pietruire și asfaltare drumuri, 10,7 km, în valoare de 2.500.000 de euro și proiecte pietruire și asfaltare drumuri de 8 km, în valoare de un milion de euro, toate acestea fiind susținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Acestea sunt proiecte majore pentru localitate, unele fiind realizate în procent de 80%, cum este cazul creșei, altele în procent de 50% cum este cazul grădiniței, proiectul de pietruire și asfaltare drumuri este realizat 80%, și aici mă refer la cel de 10,7 km. Potrivit primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, aceste proiecte vor continua și în acest an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1107 secunde