Bugetul pe 2017, pe masa de lucru a aleșilor din comuna Grădina

234
Bugetul pe 2017, pe masa de lucru a aleșilor din comuna Grădina - iacobicigabriela6-1488556809.jpg

Articole de la același autor

La fel ca și în alte unități administrative din județ, și în comuna Grădina aleșii locali lucrează la bugetul pentru 2017 și, implicit, la planul de investiții pentru perioada ce va urma până la sfârșitul anului. 


"Se lucrează la proiectul bugetului pentru 2017. În primul rând, intenționăm finalizarea proiectelor deja începute. Avem proiecte care se află în derulare și trebuie finalizate și mă refer la casa mortuară pe care am început-o, la Grădina, încă de anul trecut. Este construită clădirea, mai avem de executat lucrările de finisare interioare și exterioare după care va urma dotarea cu tot ceea ce trebuie în asemenea situații. 


Este o investiție din bugetul local care se ridică la 100.000 de euro. Tot un proiect asemănător avem și pentru satul Cheia. Ambele proiecte sunt importante pentru locuitori deoarece, la acest moment, nu avem așa ceva în comună iar normele sociale o impun", a declarat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici. 


Nici domeniul sportului nu a fost lăsat de izbeliște, astfel că, administrația locală așteaptă cu interes finalizarea proiectului ce vizează construirea sălii de sport. Imobilul se întinde pe o suprafață de 240 de metri pătrați, în curtea școlii din localitatea comunei Grădina.


"Un alt proiect pe care sperăm să-l finalizăm este cel ce vizează sala de sport. Termenul de execuție este de doi ani, dar sperăm ca, până în vară, să fie terminat. Este nevoie de o asemenea investiție deoa-rece, aceasta nu va deservi doar activitățile sportive, în acel spațiu se vor putea desfășura și alte cativități, cum ar fi orele festive, serbări sau dansuri ", a mai spus șefa administrației publice din Grădina.


În altă ordine de idei, pe lângă finalizarea proiectelor începute, aleșii au în plan continuarea strategiei de dezvoltare a localității. 
Drept urmare, șefa administrației a spus că își dorește foarte mult să pună în practică un proiect pentru a veni în ajutorul familiilor fără locuințe și fără posibilități materiale.


"Am un plan în lucru care este foarte important pentru mine. Este un plan născut din dorința de a-i ajuta pe cei care nu au o locuință. Deocamdată, este un proiect doar pe hârtie și are în vedere construirea unor case sociale. Nu vreau să le denumesc case pentru tineri, vreau să le spun case sociale, în sensul să se poată încadra și persoanele care au peste 35 de ani. Mă refer aici la faptul că avem familii care au depășit vârsta de 35 de ani, au deja câte doi-trei copii și stau îngrămădiți pe la părinți în câte două camere. 


Aștept să văd ce presupune exact un asemenea proiect, la cât ar ajunge construcția unei asemenea case și atunci, în funcție de buget, o să putem să stabilim și cam câte asemenea case o să putem construi. Ulterior, vom stabili și un regulament în cadrul unei ședințe a consiliului local pentru a se stabili exact condițiile în care se va putea beneficia de o asemenea casă", a explicat primarul Gabriela Iacobici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7433 secunde