Bugetul municipiului Medgidia, dezbătut de cetățeni

131
Bugetul municipiului Medgidia, dezbătut de cetățeni - bugetulmunicipiuluimedgidiadezba-1453823835.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a organizat, recent, în sala de ședințe a instituției pe care o conduce o dezbatere publică. În cadrul întâlnirii, edilul a dorit să aducă în atenția cetățenilor două teme importante pentru municipiu. Mai exact, bu-getul local de venituri și cheltuieli al unității administrativ teritoriale Medgidia, capitolele de funcți-onare și dezvoltare pentru anul 2016 și regulamentul de auto-rizare a activităților de producție și comercializare a produselor și serviciilor de piață, pe raza municipiului.


"Bugetul local pentru anul 2016, în forma sa prezentată în dez-batere, este construit pe trei principii care includ: mărirea taxelor și impozitelor locale cu minimul prevăzut de Noul Cod Fiscal, ve-niturile primăriei să crească ca urmare a atragerii de finanțări, proiecte, investiții și cheltuieli care urmăresc respectarea legislației în vigoare. Ca priorități pentru anul acesta, în buget au fost prevăzute pe capitolul dezvoltare locală in-vestiții noi pentru crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea infrastruc-turii rutiere, protecția cetățenilor și a mediului, susținerea educației, sănătății, culturii, a sportului și cultelor, precum și oferirea de servicii publice de cea mai bună calitate", a explicat șeful adminis-trației locale din Medgidia, Marian Iordache.


El a mai spus că a doua temă a avut ca subiect reglementarea autorizării activităților de producție și comercializare a produselor și serviciilor de piață, pe raza municipiului. În plus, reglementările prevăd și spațiile publice unde nu pot fi desfășurate activități comer-ciale stradale, cum ar fi spațiile verzi, locurile de joacă pentru copii, pe trotuare a căror lățime este mai mică de doi metri, în zona porților de acces ale imobilelor, pe părțile carosabile, în zonele de siguranță și de protecție a drumurilor publice.


În altă ordine de idei, cele două teme pot fi consultate în continuare de cetățenii din Medgidia. Totodată, cei care consideră că pot face completări pot aduce sugestii până când proiectele vor fi supuse spre aprobare în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Medgidia din data de 28 ianuarie 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2858 secunde