Bogdan Aurescu: "Trebuie consolidat Parteneriatul Estic"

69
Bogdan Aurescu:

Articole de la același autor

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat necesitatea consolidării Parteneriatului Estic (PaE), cu precădere în actualul context de securitate dificil, pledând pentru ca summitul de la Riga să confirme impactul pozitiv al PaE pentru cetățenii europeni și pentru cei ai partenerilor.

Potrivit unui comunicat MAE, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, organizată în marja Consiliului Afaceri Externe (CAE), la Luxemburg.

Obiectivul reuniunii ministeriale, la care au participat miniștrii afacerilor externe din cele 28 de state membre UE, precum și ai celor șase state partenere (R. Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Belarus), a fost pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga (21-22 mai).

Reuniunea s-a concentrat pe reafirmarea angajamentului comun al UE și al partenerilor de a continua să promoveze Parteneriatul Estic (PaE), ca un instrument strategic, bazat pe interese și angajamente comune și pentru susținerea proceselor de reformă în statele partenere din Vecinătatea Estică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0797 secunde