Bogdan Aurescu, în vizită în Muntenegru

112
Bogdan Aurescu, în vizită în Muntenegru - aurescufwznetgb7x-1437556939.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, începe azi, alături de omologii săi din Polonia, Croația și Ungaria, o vizită de două zile în Muntenegru.


Acțiunea are loc la inițiativa sa, în contextul evaluării de către NATO, până la finalul anului, a progreselor înregistrate de Muntenegru pentru pregătirea aderării.


"Această inițiativă a diplomației române are loc în cadrul sprijinului constant pe care România îl acordă candidaturii Muntenegrului la NATO, obiectivul principal al vizitei comune fiind transmiterea unui mesaj puternic de susținere și de încurajare în sensul continuării procesului de reforme necesar aderării la Alianță. Cei patru miniștri de externe se vor întâlni cu președintele Muntenegrului, Filip Vujanovic, primul-ministru Milo Dukanovic, vicepremierul și ministrul afacerilor externe, Igor Luksic, ministrul apărării, Milica Pejanovic-Djurisic, și președintele Parlamentului, Ranko Krivokapic. De asemenea, înalții demnitari vor participa la un seminar interactiv pe tema Politicii NATO a Ușilor Deschise și vor vizita împreună cu autoritățile muntenegrene portul Bar", a informat MAE.

Conform MAE, inițiativa se înscrie în demersurile de promovare a viziunii strategice a României de continuare a procesului de extindere a NATO și de susținere a aspirațiilor euro-atlantice ale statelor din Balcanii de Vest și ale Georgiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 05 Aprilie 2015
Stire din Actual : ROMÂN RĂPIT DE TERORIȘTI!
Pagina a fost generata in 0.5645 secunde