Bogdan Aurescu, despre certificatele de vaccinare: „Va trebui să aşteptăm”

201
Bogdan Aurescu, despre certificatele de vaccinare: „Va trebui să aşteptăm” - bogdanaurescu1-1614359016.jpg
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu spune că la nivel european au loc discuții privind certificatele de vaccinare și că „va trebui să aşteptăm” până când în UE va fi luată o decizie în acest sens, informează Digi24.


„Nu îmi dau cu părerea personal. Nu mă pronunţ pe aceste aspecte. Aţi văzut că se discută la nivel european. Până când nu va exista o poziţie la nivel european, omologată, va trebui să aşteptăm”, a spus Aurescu.


„Noi ne ocupăm de aspectele care ţin de asigurarea acelor culoare verzi şi de asigurarea circulaţiei neîntrerupte a persoanelor şi a bunurilor şi serviciilor. Aceste aspecte se discută în formatele care sunt relevante pentru ministerele Sănătăţii din Uniunea Europeană”, a adăugat ministrul.


Președintele Klaus Iohannis a spus, la reuniunea Consiliului European de joi, că certificatul european de vaccinare pentru călătorii ar trebui folosit în scop medical. El a adăugat că la nivelul UE nu s-a reușit implementarea unei abordări comune în ceea ce privește restricțiile impuse, „care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1936 secunde