Băsescu: Trebuie să recunoaștem că MCV a fost utilizat excesiv împotriva noastră

357
Băsescu: Trebuie să recunoaștem că MCV a fost utilizat excesiv împotriva noastră - traianbasescu-1539353671.jpg
Fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat că, în opinia sa, mecanismul de monitorizare a justiției din România - MCV a fost utilizat excesiv de mai multe ori împotriva țării noastre.

Președintele de onoare al PMP a spus, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că este de acord cu o parte din declarațiile

prim-ministrului Viorica Dăncilă din Parlamentul European, respectiv cu cele referitoare la MCV.

"Trebuie să recunoaștem că acest MCV a fost de multe ori utilizat excesiv împotriva noastră și nu ca să ne ajute. Aici, în unele pasaje ale intervenției, îi dau dreptate doamnei Dăncilă și, uite, vă dau un exemplu. Dacă puteți să spuneți, că eu nu pot, dacă acești oameni care fac evaluare pe justiție pentru MCV au trecut vreodată pe la prim-ministru sau pe la președintele României", a afirmat Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte a adăugat că marele păcat al rapoartelor MCV este faptul că evaluatorii care au realizat misiunile de monitorizare nu au discutat, înainte de redactarea rapoartelor, cu președintele României sau cu premierul.

Traian Băsescu a subliniat faptul că susține MCV-ul, însă în opinia sa, România a făcut progrese uriașe, inclusiv în justiție.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la Parlamentul European, că în rapoartele MCV nu s-a menționat nimic despre încălcările drepturilor omului ale persoanelor urmărite penal.

"Este legitim să ne întrebăm în ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor. În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituții, despre numirile de magistrați, despre lupta anticorupție. Este foarte bine. Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și instituțiile din justiție", a afirmat Dăncilă la dezbaterea din Parlamentul European care a avut ca subiect situația justiției din țara noastră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9587 secunde