Băsescu: "La scorul ăsta, Iohannis e aproape unsul lui Dumnezeu"

170
Băsescu:
Fostul președinte Traian Băsescu spune că, în urma votului de duminică, "Iohannis e aproape unsul lui Dumnezeu".


Scorul obținut de acesta la al doilea tur de scrutin este unul care "pune sub semnul întrebării capacitatea întregului PSD de a face performanță politică", mai spune fostul președinte al României.


Băsescu îi critică dur pe liderii din teritoriu ai social-democraților, pe care îi cataloghează drept "lași" și "mediocri", care pun la cale o "răzbunare ieftină" în loc să își asume înfrângerea.


"Avem Rege! (...) La scorul ăsta, Iohannis nu e doar unsul poporului, e aproape unsul lui Dumnezeu", a afirmat fostul președinte Traian Băsescu luni seară, la un post tv.


Acesta a spus că, în opinia sa, scorul obținut în al doilea tur de către Klaus Iohannis "pune sub semnul întrebării capacitatea întregului PSD de a face performanță politică".




Traian Băsescu i-a criticat virulent și i-a ironizat pe liderii din teritoriu ai PSD pe care i-a catalogat drept "lași", susținând că aceștia, în loc să își asume un eșec care este al lor, dau vina exclusiv pe candidat pentru scorul mic obținut la alegerile prezidențiale.


"Oamenii din PSD, de regulă, sunt lași. Când le tragi una peste fălci se gudură, iar aici reprezentativ pentru ei este Ponta, care ori de câte ori a fost o tensiune a abandonat. Acum au lașitatea să nu-și asume toți cei care se pretind lideri ai PSD-ului, dau vina pe Dăncilă și încearcă să se ascundă sub eșecul lui Dăncilă, fără a recunoaște că, în primul rând, este eșecul lor. La Vrancea să știți că nu a fost Dăncilă președintă de organizație, la Olt, la Suceava, la Botoșani, la Iași, la Vaslui, nu a fost Dăncilă, au fost ei. Iar acum vin, în frunte cu Ciolacu, să-i capul pentru vinovăție doamnei Dăncilă. Eu vă spun că, așa cum este doamna Dăncilă, este mai onestă și mai inteligentă decât fiecare dintre ei, vă dați seama care-i nivelul în PSD dacă doamna Dăncilă este cea care îi reprezintă din toate punctele de vedere. După părerea mea, vor face o răzbunare ieftină, vor crede că au luat măsuri, dar nu se uită la ei. Ei nu mai au oameni capabili să fie lideri. Ăsta-i adevărul. Iar vremea PSD-ului a trecut. Va deveni un partid mediu", a mai spus Traian Băsescu.


Europarlamentarul PMP a adăugat că marea problemă a PSD este că în acest partid nu mai vin oameni de valoare, iar politicienii valoroși au fost înlocuiți "cu mediocrități de tip Ciolacu", cu "doamne cu strigături de tip Olguța Vasilescu".


"Ăsta-i nivelul, e nivel scăzut, nivel de strigători de România Mare. Un partid nu se poate reface fără lideri credibili. Nu au cum să se refacă în situația actuală, nu au crescut lideri, au îndepărtat tot ce a fost valoros ca să rămână niște mediocri la frâiele partidului, iar astăzi suportă consecințele", a adăugat Traian Băsescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0785 secunde