Băsescu, despre acuzațiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament

Duminică, 12 Mai 2019
178
Fostul președinte Tarian Băsescu declară, ca urmare acuzațiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document.


Traian Băsescu a precizat la România TV că nu a fost încă citat și a reluat afirmațiile conform cărora va merge în instanță când va fi chemat. El a explicat din nou că are cinci adeverințe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale și că în 2002 a fost invitat la CNSAS să ofere niște lămuriri, dar că de această dată nu a fost solicitat.

De asemenea, a precizat că nu știe ce conține dosarul CNSAS.

"Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament", a ținut să sublinieze fostul președinte.

Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui președinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanță și după ce în presă au apărut informații pe această temă. CNSAS menționează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securității numai în urma pronunțării, de către instanța competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate. Joi seară, Traian Băsescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corectă. El a negat că ar fi avut numele conspirativ "Petrov".

"Colegiul a adoptat nota de constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaboratoral Securității pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European - 1 persoană", a anunțat joi CNSAS.

Fostul consilier la Cotroceni și ministru Elena Udrea susține că fostul președinte Traian Băsescu "este lucrat" pentru a nu pleca europarlamentar, în opinia sa, CNSAS luând locul DNA ca instrument de scoatere din scena politică a nedoriților. "Cine credeti ca e artizanul "descoperirii" calității de colaborator a fostului președinte?", întreabă Udrea.
sursa: romaniatv.net


Pagina a fost generata in 0.3448 secunde