Barna: USR va începe negocierile pentru moțiunea de cenzură

191
Barna: USR va începe negocierile pentru moțiunea de cenzură - 20190404125306img197701640x400-1558954134.jpg
USR va începe, în zilele următoare, negocierile în Parlament pentru depunerea unei moțiuni de cenzură și ar putea susține un Executiv non-PSD, fără să facă parte din el, dar care să aibă obiectivele ''Fără penali în funcții publice'', corectarea OUG 114, a anunțat, luni, președintele partidului, Dan Barna.



"Am spus încă de aseară că varianta legitimă și morală pentru România sunt alegeri anticipate, cu actualul Parlament nu poate să existe un Guvern funcțional. În actualul Parlament nu se poate genera, în opinia mea, majoritate non-PSD altfel decât cu toate celelalte forțe, ceea ce ar însemna pentru USR, în momentul de față, să ne așezăm umăr la umăr exact cu aceia care timp de trei ani de zile, alături de Liviu Dragnea, aproape au scos România din Europa. Or, lucru ăsta nu poate să funcționeze. De aceea, strict la nivel Parlament, USR este gata să susțină un Guvern non-PSD fără să facă parte din acest Guvern, dar care Guvern să aibă pe programul său de guvernare 'Fără penali în funcții publice', revenirea la alegerea primarilor în două tururi și corectarea Ordonanței 114. Aceasta este poziția pe care o avem în momentul de față", a afirmat Dan Barna, într-o conferință de presă.

El a adăugat că Guvernul Dăncilă trebuie să plece. "Vom susține moțiunea de cenzură fără niciun dubiu. Considerăm că un Guvern non-PSD care poate veni cu această majoritate parlamentară trebuie să aibă rolul de a pregăti alegerile anticipate sau, în cel mai rău caz, alegerile de la anul. Dar, în momentul de față, nu se poate guverna serios pentru România cu o majoritate care este cea din Parlament, care nu mai este legitimă", a susținut liderul USR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3687 secunde