Barcelona, a treia zi de asediu. Centrul orașului e distrus!

243
Barcelona, a treia zi de asediu. Centrul orașului e distrus! - barcelona35395500-1571299237.jpg
Protestatarii din Barcelona nemulțumiți de condamnarea liderilor separatiști catalani au incendiat miercuri noapte mașini și au aruncat cu sticle cu benzină în polițiști, escaladând astfel violențele. Joi au fost închise circulației opt străzi din centrul Barcelonei, ele fiind distruse în urma luptelor dintre poliție și protestatari, în cursul nopții.


Disensiunile legate de încercarea de separare a Cataloniei de Spania au provocat tulburări în țară în 2017, iar acestea au revenit de luni, când Curtea Supremă a condamnat nouă politicieni și activiști la până la 13 ani de închisoare. Demonstrația începută pașnic miercuri a degenerat după cădea nopții în ciocniri între poliție și protestatari.

Potrivit poliției, demonstranții au aruncat cu cocktailuri Molotov și cu acid. În unele locuri, poliția a acționat împotriva protestatarilor și a tras cu proiectile cu spumă, potrivit unor martori citați de Reuters. Premierul în exercițiu Pedro Sanchez a spus că guvernul va acționa cu fermitate și proporțional, în coordonare cu alte partide politice. "Poporul catalan și toată societatea spaniolă trebuie să știe că guvernul ia în considerare toate scenariile", a declarat Sanchez într-o conferință de presă la Madrid. Acesta a adăugat că guvernul a înființat o comisie specială, care include agenția națională pentru informații, pentru consiliere privind modul în care ar trebui gestionată situația. La Girona, Tarragona și Barcelona au fost incendiate mai multe de zece mașini și peste 200 de containere.

În cursul zilei de miercuri, protestatarii au blocat drumurile și liniile trenurilor. Pe măsură ce situația s-a înrăutățit, serviciile de urgență au anunțat că 80 de oameni au fost tratați pe parcursul zilei pentru răni, în Barcelonia și alte orașe din regiune. De asemenea, 33 de persoane au fost arestate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4053 secunde