Baconschi, Igaș și Predoiu au scris Parisului pe chestiunea delincvenței minorilor români

1082
Baconschi, Igaș și Predoiu au scris Parisului pe chestiunea delincvenței minorilor români - teodorbaconschi-1315659263.jpg
Miniștrii de externe, de interne și respectiv ai justiției din România au trimis omologilor lor de la Paris o scrisoare comună în care își arată dorința de a colabora pentru rezolvarea chestiunii delincvenței minorilor români din Franța, relatează RFI România.

Documentul propune mai multe axe de colaborare româno-franceze.

Una dintre propuneri se referă la "o reuniune de lucru în privinta problemei minorilor, la sediul ambasadei române din Paris". Potrivit celor trei miniștri români, această întâlnire ar putea avea loc chiar în septembrie.

La ea ar urma să participe "politiști români, atașatul român pentru afaceri interne de la Paris și diverși magistrați". Partea română propune de asemenea "un posibil proiect pilot de cooperare polițienească țintit pe dezmembrarea rețelelor de trafic organizat care au ca scop exploatarea minorilor prin activități ilegale".

Surse diplomatice au declarat pentru RFI că România dorește o cooperare similară celei avute cu poliția britanică. Această colaborare a permis anul trecut dezmembrarea unei rețele de traficanți din localitatea Țăndărei. Autoritățile române spun că sunt gata "să furnizeze toate informațiile, expertiza și resursele umane înalt calificate și promit de asemenea să pună la dispoziție datele referitoare la situația minorilor izolați din România".

Chestiunea minorilor români este foarte importantă în tabloul general al delincvenței române din Franța. Potrivit ministrului francez de interne, « practic jumătate din infracțiunile românilor sunt comise de minori ».

Ca urmare, în scrisoarea adresată omologilor francezi, miniștrii Teodor Baconshi, Traian Igaș și Cătălin Predoiu insistă pe numirea unui atașat juridic și psiho-social pe lângă tribunalul de minori din Paris. Acest lucru, care necesită avizul favorabil al francezilor, "este considerat a fi foarte util de pus în practică cât mai repede, încă din această toamnă ». Deocamdată autoritățile franceze nu au răspuns autorităților române.

Surse diplomatice franceze spun că Parisul apreciază scrisoarea și că în același timp ar dori ca la Ambasada României din Paris să fie numit un magistrat de legătură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2921 secunde