Avocatul Poporului a refuzat să sesizeze Curtea Constituțională pe tema OUG de majorare a TVA, contestată de PSD

914
Avocatul Poporului a refuzat să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de modificare a Codului Fiscal, TVA, contribuții sociale și drepturi de autor, a declarat ieri, pentru Agerpres, senatorul PSD Dan Șova, notează HotNews.ro.
Potrivit social-democratului, Avocatul Poporului a transmis un răspuns ieri, la Secretariatul general al Senatului, la solicitarea înaintată de președintele Senatului, Mircea Geoană, pentru sesizarea CCR cu privire la Ordonanța de modificare a Codului Fiscal.
"Este vorba despre sesizarea noastră pe Ordonanța de modificare a Codului Fiscal, TVA, contribuții sociale, drepturi de autor. Îmi pare rău că Avocatul Poporului nu a fost sensi-bil la argumentele invocate și s-a substituit precum CCR și a făcut judecata dânsul înaintea Curții", a spus Șova.
Președintele Senatului, Mircea Geoană, a sesizat, vineri, 2 iulie, Avocatul Poporului cu privire la neconstituționalitatea ordonanței de urgență care prevede majorarea TVA.
"Este evident faptul că OUG 58/2010 nu îndeplinește exigențele impuse de dispozițiile Codului Fiscal, aducând atingere caracterului predictibil al actelor normative, în condițiile în care Codul Fiscal stipulează că prezentul cod se modifică și se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu șase luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia", a precizat președintele Senatului în sesizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2971 secunde