Avertismentul premierului Orban! "Vor cădea capete după masacrul de la Midia"

396
Avertismentul premierului Orban!

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban s-a declarat, vineri, nemulțumit de modul în care au intervenit autoritățile în urma incidentului naval din portul Midia și a solicitat, pe linie ierarhică, realizarea de anchete interne și destituirea celor găsiți responsabili de "bâlbâielile", "blocajele" și "paralizia" constatate pe parcursul întregii săptămâni. Prim-ministrul acuză chiar că stângăcia autorităților ar fi urmare a unei "înțelegere între anumite entități, anumiți șefi de instituții PSD, în legătură probabil cu armatorul" și a punctat și care sunt instituțiile care nu au procedat conform așteptărilor: Căpitania Portului Midia, Autoritatea Navală Română și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. "M-a deranjat, vă spun sincer, absența măsurilor după prima ședință a Comitetului de Situații de Urgență, paralizia ANSVSA și o atitudine ciudată a Autorității Navale și a șefului portului Midia. Vom face anchete și vom lua măsurile care se impun", a afirmat prim-ministrul Ludovic Orban pentru Digi24.


Vineri, pompierii din cadrul ISU și voluntarii din organizațiile non-guvernamentale la navă au continuat acțiunea la navă, în încercarea de a mai găsi ovine în viață. "ISU a decis să decupeze o nouă gaură în carena navei, către un compartiment considerat periculos și cu risc de explozie, din cauza acumulărilor de gaze. Veterinarii noștri și pompierii consideră că șansele să găsim oi în viață în acel compartiment sunt minime. Este și cea mai riscantă intervenție de până acum, dar am insistat totuși să intrăm", au transmis reprezentanții Letea Wild Horses, organizație non-guvernamentală care s-a implicat activ în salvarea animalelor. Până în prezent au fost salvate din navă 243 de ovine, din totalul de 14.600 câte au fost îmbarcate. 


Ulterior, autoritățile trebuie să găsească soluții pentru scoaterea cadavrelor – până în prezent, cea mai vehiculată idee este de a aduce nava înapoi în port – și incinerarea lor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3001 secunde