Avem și altfel de politicieni: Renunță de bunăvoie la pensia specială!

167
Avem și altfel de politicieni: Renunță de bunăvoie la pensia specială! - ddd-1580547655.jpg
Senatorul de Galați Nicolae Marin, secretar general adjunct al Pro România, este primul parlamentar care renunță, prin act notarial, la pensia specială. Demnitarul a autentificat pe 31 ianuarie, la un birou notarial din Galați, o declarație pe propria răspundere prin care renunță de bunăvoie la pensia specială, relatează Agerpres.

"Cunoscând prevederile Capitolului IX - Indemnizația pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaților și senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripția electorală nr. 18 Galați, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declarații, și în deplină cunoștință de cauză că renunț de bunăvoie, definitiv și irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizația lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aș putea beneficia în urma mandatelor de senator", se arată în actul notarial.

Senatorul a îndemnat toți parlamentarii să procedeze ca el și a precizat că și liderul Pro România, Victor Ponta, va face, luni, un gest similar.

Nicolae Marin, aflat la al doilea mandat de parlamentar, și-a făcut intrarea în politică în Partidul Conservator, pe listele căruia a obținut un mandat de consilier local în comuna Pechea, în 2008. În anul 2012 a intrat în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, a devenit primar al comunei Pechea și apoi senator, iar în octombrie 2013 a trecut la PSD, partid pe care l-a părăsit în august 2019, când s-a înscris în Pro România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4098 secunde