Autoritățile vor asigura măști de protecție și substanțe dezinfectante în ziua alegerilor locale

185
Autoritățile vor asigura măști de protecție și substanțe dezinfectante în ziua alegerilor locale - 1-1597936091.jpg
Premierul Ludovic Orban a declarat că autoritățile vor asigura măști de protecție și substanțe dezinfectante în ziua alegerilor locale pentru cetățenii care se prezintă la urme fără aibă asupra lor aceste materiale sanitare, informează Agerpres.ro.


Orban a participat la două întâlniri de lucru organizate la sediul MAI cu instituțiile implicate în lupta anti COVID-19, fiind întrebat dacă statul va asigura măști pentru fiecare cetățean care merge la vot și cât va plăti pentru aceste materiale de protecție.


"Asta nu am de unde să știu cât vom plăti pentru ele. O să plătim cel mai mic preț. Evident, ele vor fi achiziționate cu procedurile legale, în timp util, astfel să fie la dispoziția cetățenilor care nu vin cu mască de acasă, că foarte mulți o să vină cu mască de acasă. Vor fi asigurate măști pentru acei cetățeni care nu au masca la ei și li se vor pune la dispoziție masca și substanțele dezinfectante pe perioada exercitării dreptului de vot, deoarece dreptul de vot se exercită în spații închise, în spațiile în care sunt organizate secțiile de votare", a explicat Ludovic Orban.


Premierul a subliniat că în ce privește măștile de protecție destinate persoanelor defavorizate, așteaptă ca acestea să ajungă "cât mai repede posibil" către "cele 2.300.000 de cetățeni beneficiari ai deciziei guvernamentale".


"Faptul că a fost contestată licitația, că au fost procedurile prelungite se datorează, sigur, modului în care este legislația astăzi în România. Imediat ce va fi posibil, ele vor fi achiziționate și vor fi transmise către toți beneficiarii", a spus el. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6718 secunde