Deși situația este, pentru moment, "sub control",

Autoritățile locale stau cu ochii pe cotele Dunării în localitățile constănțene

3687
3
Premierul Emil Boc a organizat, ieri, o videoconferință la care a par-ticipat, alături de ceilalți reprezentanți ai Guvernului în teritoriu din țară, și prefectul Constanței, Claudiu Palaz. În contextul acestui eveniment primul ministru a solicitat tuturor prefecților "atenție maximă pe partea de inundații" având în vedere noua avertizare de ploi și inundații ce urmează a fi emisă în cursul acestei dimineți și care, de asemenea, va fi actualizată pe parcursul a trei zile, așa cum a anunțat Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) prezent, și el, la videoconferință.
Despre acest aspect, prefectul Claudiu Palaz a declarat că în județul Constanța "situația este sub control", existând doar trei localități unde "s-a depășit puțin cota de inundații", anume Topalu, Hârșova, Seimeni, zone considerate însă "de tradiție" în ceea ce privește inundațiile deoarece sunt aproape de cursul Dunării.
Pe lângă acestea, Palaz a menționat cazurile pășunilor inundate de la Seimeni și Cochirleni care sunt situate "în zone făcute exact pentru ca Dunărea să deverseze în cazul în care-și mărește debitul", dar care nu constituie o problemă deosebită.
În continuare, prefectul județului Constanța a afirmat că primele probleme care ar putea interveni în urma depășirii cotei de inundații sunt la Topalu, acolo unde distanța până la limita superioară a digului este de 25 de centimetri, spre deosebire de alte localități, unde ea ajunge până la un metru jumătate. "Aici ar fi singura problemă: unde sunt cei 25 de centimetri, la Topalu, dar nivelul Dunării este sub supraveghere", a menționat el.
Pe de altă parte, Palaz a enumerat localitățile constănțene riverane Dunării unde cotele de inundație ar putea fi depășite și unde, de asemenea, este obligatoriu ca un ofițer de serviciu să se afle în permanență în sediul primăriei pentru a primi eventualele semnalări referitoare la situații de urgență. Este vorba despre Cernavodă, Aliman, Ion Corvin, Lipnița, Oltina, Ostrov, Rasova, Hârșova, Ciobanu, Seimeni, Topalu, Gârliciu, Ghindărești. Referitor la acești ofițeri de serviciu, prefectul a amintit situația de iarna trecută, când o parte dintre ei nu au fost de găsit, în pofida faptului că prezența lor era absolut necesară.
Nu în ultimul rând, în contextul videoconferinței de ieri, ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a declarat că din 23 iunie și până ieri inundațiile au afectat 229 de localități din 32 de județe, cinci persoane au decedat, 688 de persoane au fost evacuate, iar 901 locuințe au fost inundate.

Comentează știrea

SWeOLMlRZBPytY
16 iulie 2014
gDBapfwo

xsGKCP ejctzfoyqhub, [url=http://bosfultteeub.com/]bosfultteeub[/url], [link=http://bqzrnnvfvvkl.com/]bqzrnnvfvvkl[/link], http://vdwuazzkkmgi.com/

SkMeVaTkTnwUiwdIokN
9 august 2014
UYAnVDEnpqNNeteLeD

u7znln zixysiwtxypn, [url=http://wcvsbmeynpmg.com/]wcvsbmeynpmg[/url], [link=http://kadtmusvnkmw.com/]kadtmusvnkmw[/link], http://zcuwhyxgvndc.com/

LMQaIkpsJczHgMU
23 august 2014
RnnVHkgstJiFCfyH

Z1RMkU tdoexbrdruyd, [url=http://gpcfumosplgt.com/]gpcfumosplgt[/url], [link=http://hjlemgnkqlci.com/]hjlemgnkqlci[/link], http://eiqbsoxpvjlc.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1889 secunde