Au fost validate semnăturile strânse pentru demiterea primarului din Agigea. „ Nu ştim când va avea loc referendumul”

1790
Au fost validate semnăturile strânse pentru demiterea primarului din Agigea. „ Nu ştim când va avea loc referendumul” - fondsilviucosaprefect2copy-1642446218.jpg

Articole de la același autor

Situaţia politică din comuna Agigea este încă incertă. Mai exact, echipa locală USR-PLUS a strâns numărul necesar de semnături şi a iniţiat procedura de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu de la PSD, însă despre acțiunea în sine nu s-a mai auzit nimic. Mai mult decât atât, conform autorităţilor responsabile, semnăturile au fost validate de AEP şi Direcţia de Evidenţă a Persoanei.

Potrivit inițiatorilor, după o perioadă mai îndelungată au fost strânse 2.000 de semnături, acestea depăşind numărul celor 1.800 de semnături care trebuiau obținute potrivit legii.

La data de 24 septembrie 2021, USR-PLUS Agigea şi USR-PLUS Constanţa au înregistrat la Instituţia Prefectului Constanţa semnăturile strânse și au solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea edilului Cristian Cîrjaliu, de la PSD.

În cursul zilei de luni, 17 ianuarie, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a precizat pentru „Cuget Liber” faptul că există o sesizare care face referire la validarea unor semnături.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că Instituţia Prefectului nu poate face cercetări, astfel că a fost sesizat IPJ Constanţa.

„În momentul de față, există o sesizare legată de validitatea unor semnături. Prin urmare, Instituția Prefectului - Județul Constanța a înaintat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru soluționare, sesizarea și listele complete depuse, pentru verificarea celor menționate de Primăria Agigea, întrucât Instituția Prefectului nu are abilitatea legală să facă cercetări”, a declarat Silviu Coşa.

Toată lumea aşteaptă acum să vadă când va fi organizat referendumul pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu, însă poate fi chestiune de săptămâni, chiar luni până când acest lucru se va realiza.

Pe de altă parte, prefectul Silviu Coşa admite că pot fi înregistrate întârzieri pentru că legea trebuie să fie respectată, însă este sigur că referendumul se va organiza.

„Referendumul va avea loc în momentul în care autoritățile se vor asigura că toate condițiile și toate etapele legale sunt îndeplinite. Este posibil să se înregistreze întârzieri, pentru că este necesară continuarea procedurii într-un mod legal și documentat”, a spus prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde