Au fost împărţiţi banii! Consilierii locali au aprobat bugetul Constanţei

1347
Au fost împărţiţi banii! Consilierii locali au aprobat bugetul Constanţei - fondbugetul-1619199647.jpg

Articole de la același autor

Bugetul municipiului Constanţa pentru anul 2021 va fi mai mare decât cel de anul trecut, mai ales datorită banilor ce vor veni în perioada următoare din fonduri europene. Chiar şi aşa, veniturile sunt în continuare mai mici decât cheltuielile. Totuşi, autorităţile spun că valoarea investiţiilor de anul acesta va fi de aproape şase ori mai mare decât cele din 2021.

Consilierii locali constănţeni s-au reunit vineri, 23 aprilie, în şedinţa ordinară a lunii aprilie. Deşi desfăşurată online, şedinţa a fost un maraton al votului, pe ordinea de zi aflându-se 48 de proiecte de hotărâre şi alte cinci pe listă suplimentară. Printre cele mai importante proiecte s-au aflat cel pentru aprobarea bugetului local, aprobarea bugetului RAEDPP, aprobarea Regulamentului de publicitate, a Regulamentului de parcări, dar şi demararea documentaţiei pentru reabilitarea reţelelor termice din oraş.

Proiectul bugetului local pentru anul 2021 a fost aprobat în unanimitate. Acesta prevede venituri de 994 milioane de lei, din care peste 670 milioane lei sunt venituri proprii, peste 152 milioane din diferite proiecte cu fonduri europene, unele aflate în derulare, altele ce urmează să fie semnate, iar restul sunt subvenţii.

Potrivit primarului municipiului, cheltuielile previzionate pentru anul acesta sunt de 1.104 milioane lei, cu mai mult de 108 milioane faţă de 2020. De altfel, o mare parte a acestora reprezintă investiţii, în principal din fonduri europene, mai ales că este vorba despre două proiecte mari de reabilitare a arterelor principale ale oraşului – bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei. Astfel, în 2020, investiţiile au reprezentat 55 milioane lei, iar anul acesta sunt 313 milioane lei.

Reorganizări la primărie şi la SPIT

De asemenea, după mai multe dezbateri, consilierii locali au votat forma finală a Regulamentului local de publicitate. Acesta reglementează modul cum vor fi închiriate şi unde vor fi amplasate panourile publicitare atât în oraş, cât şi în staţiunea Mamaia, dar şi interdicţia firmelor de pompe funebre de a-şi expune pe trotuar şi pe faţadă produsele specifice.

În cadrul şedinţei de vineri, au fost votate o nouă componenţă şi un nou regulament al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism. Din aceasta vor face parte arhitecţi şi ingineri de specialitate. Membrii aprobaţi sunt Simona Şocarici, Radu Cornescu, Irina Panait, Ignis Ismail, Marin Bucur, Andrei Leonte, Răzvan Cristescu, Mădălina Cliante, Florin Anghel, Gabriela Brânduşa Cazacu, Marius Andrei, Mircea Munteanu şi arhitectul şef al municipiului Constanţa, Dan Leu.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat proiecte ce au vizat reorganizări ale serviciilor din cadrul Primăriei Constanţa. Este vorba despre comasări şi modificări în cadrul unor direcţii, dar şi de ridicarea rangului compartamentului Juridic, prin crearea unui Birou Contencios Administrativ şi a unui Birou pentru legislaţie şi contracte. De asemenea, potrivit reprezentanţilor primăriei, în etapa următoare va intra şi Serviciul Publice de Impozite şi Taxe în restructurare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8172 secunde