Anunţ important de la Primăria Medgidia. Apicultorii, avertizaţi să ia măsuri

163
Anunţ important de la Primăria Medgidia. Apicultorii, avertizaţi să ia măsuri - dezinsectie-1600280970.jpg
Primăria Medgidia anunţă că, în perioada 20–22 septembrie, va efectua servicii de dezinsecţie pe raza localităţii. Vizate sunt spaţiile verzi, terenurile şi clădirile care aparţin domeniului public al municipiului Medgidia.

Substanța utilizată la dezinsecţie este Cymina plus, folosită pentru combaterea insectelor adulte. Substanţa se regăseşte în Registrul Național al Produselor Biocide avizată pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele III și IV de toxicitate.

În acest sens, Primăria Medgidia face următoarele precizări: substanţa este toxică pentru albine şi anunţă deţinătorii familiilor de albine să ia toate măsurile pentru a proteja viaţa acestora. Pentru oameni şi animale substanţa nu este toxică, dar se recomandă ca părinţii, să-şi supravegheze copiii, să nu ajungă în raza de acţiune a aparatului generator de ceață rece și caldă. Persoanelor vârstnice, astmatice sau cardiace, se recomandă, ca pe durata efectuării acțiunii de dezinsecție să evite ieșirile și să păstreze o distanță de 50 de metri de raza de acțiune a aparatelor. Pentru animale şi păsări nu se impun măsuri de protecție. De asemenea, în zilele de 25, respectiv 28 septembrie se va proceda la dezinfectarea tuturor secțiilor de votare de pe raza localităţii Medgidia, ca urmare a desfășurării procesului electoral din data de 27 septembrie.

De la începutul anului au fost efectuate nouă operaţiuni de dezinsecţie şi două de delarvizare. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.919 secunde