ANI aduce noi acuzații împotriva lui Nicușor Constantinescu. Au fost sesizate DNA și ANAF

218
ANI aduce noi acuzații împotriva lui Nicușor Constantinescu. Au fost sesizate DNA și ANAF - nicusorconstantinescu-1434472131.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind posibila săvârșire de către Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, motiv pentru care a sesizat Direcția Națională Anticorupție.

În acest sens, reprezentanții ANI au transmis, ieri, un comunicat de presă în care se precizează că Nicușor Constantinescu este acuzat deoarece, în perioada exercitării funcției, a încheiat prin atribuire directă un contract de prestări servicii și 10 acte adiționale cu firme apropiate de unde ar fi obținut beneficii personale.

Totodată, el mai este acuzat că, în calitate de președinte al CJC, a folosit informațiile referitoare la bugetul instituției publice și serviciile ce urmau a fi achiziționate, informații ce nu erau destinate publicității, în scopul obținerii unor sume de bani.

Pe de altă parte, reprezentanții ANI au avut în vedere neconcordanțele sesizate cu privire la unele facturi fiscale, constatate ca urmare a comunicării acestora de către firmele implicate și a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), în vederea declanșării acțiunii de control fiscal.

În comunicat, se mai precizează că Nicușor Constantinescu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6219 secunde