Anchetatorii ridică camerele video din Clubul Colectiv

835
2
Anchetatorii ridică camerele video din Clubul Colectiv - anchetatoriiridicacolectiv2-1453280459.jpg

Articole de la același autor

Anchetatorii s-au dus în această dimineață la sediul clubului Colectiv, pentru a demonta camerele de supraveghere din incintă, acestea urmând a fi analizate de experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC).

Conform Agerpres, camerele video vor fi demontate de un echipaj de pompieri și vor fi examinate de specialiștii de la INEC, după ce anterior au fost recuperate și imaginile video.

În momentul producerii incendiului, în clubul Colectiv erau patru camere de supraveghere, care au surprins imagini diferite, în funcție de unghiurile în care erau montate.

Ancheta în acest caz este efectuată de Parchetul General, care a pus sub acuzare șase persoane: pe cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, precum și pe reprezentanții firmei de artificii — Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Comentează știrea

john
20 ianuarie 2016
clock

Nu conteaza cati au murit ci ca ponta a cazut si am revenit la normalitate cum .

DODO
20 ianuarie 2016
abia acum ???

Ce ancheta a fost fara a se urmari inregistrarile de pe camere ?este ,poate ,cea mai concludenta dovada a ceea ce s-a intimplat si care ar elimina speculatiile bombastice ale presei. Pina la urma , John ,ai dreptate ,numai ca pretul este cam mare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5089 secunde