Anca Dragu: "Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate"

185
Anca Dragu:
Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate, care trebuie contracarate ferm de către societate, a afirmat joi preşedintele Senatului, Anca Dragu, cu prilejul comemorării a 80 de ani de la Pogromul antievreiesc de la Bucureşti din ianuarie 1941.


"Omagiem astăzi memoria victimelor Pogromului de la Bucureşti, o înşiruire de persecuţii şi atrocităţi la adresa populaţiei evreieşti. Acum 80 de ani, atmosfera încărcată de un climat puternic antisemit şi instabilitate a sistemului politic la acea vreme au culminat cu o serie de acţiuni de o violenţă extremă", a afirmat Anca Dragu în cadrul evenimentului de comemorare organizat online de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.


Potrivit preşedintelui Senatului, "Pogromul de la Bucureşti din ianuarie 1941 reprezintă un moment reprobabil din istoria ţării noastre, un moment pe care trebuie să ni-l asumăm, să-l înţelegem şi din care să învăţăm că valorile şi principiile democratice trebuie apărate zi de zi".


"Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate, pericole pe care dacă nu le contracarăm ferm, societatea noastră şi noi toţi vom avea de suferit. Obligaţia noastră la 80 de ani de la această tragedie este să omagiem aşa cum se cuvine memoria celor care au avut de suferit în acest eveniment dezonorant şi să ne asigurăm că această dramă va rămâne mereu vie în conştiinţele noastre", a afirmat Anca Dragu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3365 secunde