Ambasadorul Turciei la București în vizită la liderii UDTR

60
Ambasadorul Turciei la București în vizită la liderii UDTR - udtrprimireambasadorturc-1412682433.jpg

Articole de la același autor

Liderii Uniunii Democrate Turce din România s-au întâlnit cu ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș, aflat în prima vizită oficială la Constanța, după preluarea șefiei misiunii diplomatice a țării sale în capitala României. Ambasadorul Osman Koray Ertaș a fost primt la sediul UDTR de președintele Osman Fedbi, de deputatul Ibram Iusein și de secretarul general Ervin Ibraim.

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă cordială și s-au axat în principal pe aspecte legate de activitatea uniunii de promovare a valorilor etno-culturale aparținând turcilor dobrogeni.

"România este un model pentru țările balcanice în ceea ce privește respectarea drepturilor comunităților etnice. Turcia și România sunt două țări prietene, cu o istorie comună, legate actualmente prin diverse parteneriate dar, ceea ce ne apropie și mai mult este existența unei comunități turce numeroase care întărește continuu această relație", a declarat diplomatul turc.

La finalul întrevederii ambasadorul Osman Koray Ertaș a primit din partea conducerii UDTR o plachetă cu însemnele uniunii și un dicționar turc-român.

Pe parcursul vizitei în județul Constanța diplomatul turc a mai avut întrevederi cu muftiul Murat Iusuf , cu directorul Radio T Ervin Ibraim și cu membrii comunității turce și tătare. Excelența sa a participat în data de 5 octombrie și la o acțiune de binefacere în localitățile: Fântâna Mare, Independența, Ciocârlia și Medgidia oferind pachete cu alimente, îmbrăcăminte și jucării musulmanilor cu venituri mici, cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului. În timpul vizitei la Constanța ambasadorul turc a fost însoțit de consulul general Ali Bozcaliskan și de liderii TIAD.

Până să fie numit ambasador în România, Osman Koray Ertaș a fost șef de cabinet al președintelui Abdullah Gul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3971 secunde