Ambasadorul SUA în România îl critică, din nou, pe Radu Mazăre pentru că cenzurează presa

3317
Guvernul american și Ambasada SUA au lansat, ieri, seria de seminarii "Making Media Matter: Increasing the Impact of Media Products", dedicate jurnaliștilor nu numai din București, ci și din Brașov, Târgu Mureș, Cluj și Sibiu.
"Guvernul SUA și diplomații americani vor ca presa românească să fie liberă și puternică, pentru că presa este unul dintre cei mai importanți agenți ai schimbării. Fără o presă independentă care să tragă la răspundere guvernul și companiile, democrația și piața liberă nu pot exista. Și nimic nu este mai important pentru SUA decât consolidarea democrației și a pieței libere din România", a declarat ambasadorul american la București, Mark Gitenstein.
În discursul susținut la deschiderea acestor seminarii, ambasadorul a făcut, din nou, referire la primarul Constanței, Radu Mazăre, care "a cenzurat un ziar care l-a criticat pentru acțiunile sale". Reamintim că, într-un interviu apărut în presa locală, la începutul lunii mai, oficialul american sancționa măsurile edilului privind apariția unei publicații din Constanța.
De asemenea, Mark Gitenstein a precizat că presa trebuie să fie puternică din punct de vedere economic, iar jurnaliștii trebuie să fie profesioniști și independenți. "Nu trebuie să vă spun că vă confruntați cu serioase provocări din aceste puncte de vedere. Dificultățile economice existente în acest moment sunt extrem de serioase. Din ianuarie 2009 și până acum, 4.000 de persoane care lucrau în sectorul media și-au pierdut slujbele, iar veniturile din publicitate au scăzut cu 30%, potrivit Agenției de Monitorizare a Presei-Active Watch, MediaSind și Asociației Române a Jurnaliștilor", a mai remarcat el. În același context, el a adăugat că seminarul se va concentra pe identificarea unor noi surse de venituri și soluții creative în vederea stabilirii unui model de business profitabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3486 secunde