Primarul Marian Iordache:

"Am vești bune pentru șoferi! Podul rutier din Medgidia a intrat în reabilitare"

195

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Medgidia desfășoară, în această perioadă, mai multe lucrări de reabilitare și înfrumusețare în oraș. De departe, cele mai bune vești sunt cele pentru șoferii din Medgidia și nu numai.

În cursul zilei de ieri, primarul Municipiului Medgidia, Marian Iordache, a anunțat că podul rutier de peste Canalul Dunăre - Marea Neagră a intrat în reabilitare, urmând ca, la finalul lucrărilor, aspectul acestuia să fie unul modern, complet îmbunătățit.

"Am vești bune pentru șoferi. Podul rutier din Medgidia a intrat în reabilitare. Constructorul a adus deja pe pod utilaje, pentru ca lucrarea de amploare să decurgă conform proiectului. Ca primi pași în procesul de reabilitare, s-au montat deja indicatoare rutiere temporare pentru devierea traficului pe o singură bandă pe sensul de mers, pentru ca circulația să nu fie afectată, și a început decopertarea asfaltului. Proiectul este unul de anvergură și include lucrări la infrastructură, precum și la suprastructură, mai exact fațada podului, trotuarele și balustradele. Astfel, se vor executa lucrări de consolidare și de reparare a zonelor de beton care prezintă degradări, precum și a părților metalice", a spus primarul Marian Iordache.

El a adăugat că lucrările de reabilitare au o deosebită amploare, constând în numeroase procese tehnice de refacere și reparare a întregii structuri a podului, dincolo de înlocuirea covorului asfaltic. Practic, acestea includ procese de reparare a structurii de rezistență, protecție anticorozivă a suprafețelor din beton și a celor metalice, precum și eliminarea infiltrației de apă de pe trotuare.

Mai mult, reabilitarea podului rutier face parte dintr-un amplu proiect de modernizare a infrastructurii stradale, a podului, a parcărilor și a stațiilor de transport în comun. O parte din lucrările incluse în proiect au fost deja finalizate, precum strada Vâlcelelor și 16 parcări. Suprafața totală a podului este de 13.419 mp, suprafață la care se adaugă 8.000 mp de parcări asfaltate. Lucrările au ca termen de finalizare sfârșitul lunii iunie 2015.

Parcul din fața Muzeului de Artă, reabilitat

Pe de altă parte, municipalitatea din Medgidia a profitat din plin de vremea frumoasă și a început să se îngrijească de aspectul și funcționalitatea spațiilor verzi din oraș, precum și ale parcurilor. Astfel, s-au plantat flori în spațiile verzi amenajate și s-a lucrat intens la cea mai recentă lucrare a autorităților locale, parcul din zona Poștă, care a fost reamenajat.

Lucrările la parc au fost ample, pornind de la structura pietonală, până la iluminat și spații verzi. De asemenea, vechiul asfalt a fost înlocuit cu dale din beton în nuanțe de gri și roșu, stâlpii de iluminat au fost înlocuiți cu unii moderni, care oferă un iluminat eficient și economic în același timp. Totodată, s-au montat bănci și coșuri de gunoi noi, iar spațiile verzi au fost îngrijite și toaletate. Totodată, reprezentanții administrației publice locale au început lucrările la parcul din fața clădirii Muzeului de Artă.

Astfel, zona a fost curățată și pregătită pentru demararea reabilitării.

Lucrările au început prin îndepărtarea bordurilor, a vechilor bănci și coșuri de gunoi. În săptămânile următoare, se va reabilita structura pietonală, unde se vor monta dale din beton, vor fi amenajate spațiile verzi și se vor înlocui băncile, stâlpii de iluminat și coșurile de gunoi. Totodată, pentru a oferi un plus aspectului, pe spațiile verzi vor fi plantate rulouri de gazon, o tehnică nou folosită în peisagistica municipiului. De asemenea, vor fi plantați arbuști de floare și frunză, copaci ornamentali care vor îmbogăți din punct de vedere estetic toată zona de promenadă. Momentan, lucrările sunt în stadiu incipient, însă, la finalul acestora, centrul municipiului se va bucura de încă o zonă deosebită de relaxare, de un parc modern plin de vegetație ornamentală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4454 secunde