"Am înțeles emoția și supărarea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta inițiative de acest gen"

184
1
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, azi, în plenul Parlamentului, că a înțeles "emoția și supărarea" provocate de ordonanța privind modificarea codurilor penale, precizând că Executivul nu va mai iniția astfel de acte.

"Ca premier, îmi doresc să particip la reconcilierea atât de necesară între români. Am înțeles pe deplin toată emoția și supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei țări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanță", a declarat Sorin Grindeanu

Premierul a dat asigurări că "nu va mai accepta nicio inițiativă de acest gen în Guvern", adăugând că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputați și specialiști din domeniu.

"Începând de astăzi, acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului și al consultării publice", a mai precizat premierul.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Demersul este susținut de PMP, în timp ce UDMR a anunțat că se va abține de la vot, scrie Agerpres.



Comentează știrea

MIHAI
9 februarie 2017
PREMIERUL S-A RUSINAT SI CERE IERTARE

Acest premier care nu depaseste nivelul unui primar de comuna , vine umil in fața națiunii , si recunoaste , spre paguba lui si a pesedeului , ca pana in prezent nu s-a afirmat cu nimic in functia pe care o are si ca a fost dus de nas de ministrii alesi pe masura lui . Oricum este un fapt pozitiv ca recunoaste acest lucru , ca vrea reconciliere si ca nu va mai lua initiative de acest gen . S-o creada el , noi nu credem . PSD , respectiv dl Dragnea , eminenta bicolora a PSD ( cenusie si rosie ) l-a pus acolo sa faca ce vrea clica baronilor nu ce vrea prostimea . Daca vrea reconciliere si sa ramana in istorie chiar si cu Dragnea , sa prezinte in Parlament un proiect de lege din care sa rezulte majorarea pedepselor pentru coruptie si ca orice condamnare pentru fapte de coruptie va fi insotita si de confiscarea totala a averii , indiferent daca o are intreaga sau a impartit-o la neamuri si de interzicerea pe viata a dreptului de a candida sau a primi functii politice sau publice . Desigur , ne referim si la averile ilicite care nu pot fi justificate in raport cu veniturile obtinute cinstit nu de la matusi sau mame octogenare . Cine cunoaste sau vrea sa cunoasca ce trebuie in legatura cu confiscarea averilor ilicite trebuie sa stie ca incepand cu primele guvernari liberale si conservatoire si pana astazi , cu exceptia perioadei comuniste , s-au mai facut astfel de propuneri in Parlament , dar fara succes . Si este si normal , stiind ca un Parlament care se respecta reprezinta interesele marilor corupti si afaceristi pe seama averii Statului , nu al cetatenilor . Premierul pocait face o declaratie riscanta pentru el si pe care noi oricum nu o credem , ca nu va mai accepta nicio initiativa de acest gen in Guvern . Aiurea . El a fost pus acolo cu un singur scop , sa faca ce-i ordona Dragnea , adica pesedeul . Ar putea fi crezut cel putin partial daca Dragnea ar fi inlocuit , dar in acest caz ar disparea si el cu guvern cu tot . Sa speram ca acest lucru se va intampla chiar inaintea disparitiei lui Dragnea . In sfarsit , promisiunea ca nu va face nimic fara hotarare parlamentului , este nesincera si ipocrita . Atata timp cat PSD are majoritate in Parlament , va face tot ce -i ordona stapanul Dragnea .Sa multumim " majoritatii de 16% " ca ne-a procopsit cu acest regim pesedist .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3758 secunde