"Am înțeles emoția și supărarea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta inițiative de acest gen"

Miercuri, 08 Februarie 2017, 13:52
153
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, azi, în plenul Parlamentului, că a înțeles "emoția și supărarea" provocate de ordonanța privind modificarea codurilor penale, precizând că Executivul nu va mai iniția astfel de acte.

"Ca premier, îmi doresc să particip la reconcilierea atât de necesară între români. Am înțeles pe deplin toată emoția și supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei țări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanță", a declarat Sorin Grindeanu

Premierul a dat asigurări că "nu va mai accepta nicio inițiativă de acest gen în Guvern", adăugând că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputați și specialiști din domeniu.

"Începând de astăzi, acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului și al consultării publice", a mai precizat premierul.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Demersul este susținut de PMP, în timp ce UDMR a anunțat că se va abține de la vot, scrie Agerpres.Pagina a fost generata in 0.281 secunde