Alocațiile copiilor ar putea fi dublate

Marţi, 17 Decembrie 2019
207
Deputații din Comisia de muncă au votat marți un amendament depus de social democratul Adrian Solomon, prin care alocațiile copiilor se vor dubla de la 150 de lei la 300 de lei. Legea urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaților care este for decisional, conform Digi 24.

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Au fost 16 voturi pentru și 6 abțineri. S-au abținut de la vot parlamentarii PNL.

Premierul Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit de inițiativa social democraților și a declarat săptămâna trecută că PSD a stat trei ani la guvernare și putea să majoreze alocațiile pentru copii în această perioadă.

"Acum PSD încearcă să ne copieze pe noi. Cred că această competiție va fi înțeleasă așa cum trebuie de toți românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocațiile pentru copii. Cu toate acestea, alocațiile au fost majorate de către PNL. Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanșeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-și angajeze rudele, pilele și toți neisprăviții în administrația publică, iar acum încearcă să mai obțină încrederea unor oameni venind cu inițiative populiste pentru care nu există niciun de suport bugetar", a spus Orban.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1972 secunde